Aleviler 6 Mart'ta 'Meydan okuyacak'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-20-2011 (18:58)   Son Mesaj: 02-20-2011 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 567  

    02-20-2011

    Aleviler 6 Mart'ta 'Meydan okuyacak'

    Aleviler 6 Mart'ta 'Meydan okuyacak'


    Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş, Alevilerin 6 Mart'ta İzmir’de yapacağı mitingin bir meydan okumaya sahne olacağını söyledi.

    Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, "Aleviler son dönemde Amerikancılığın ve gericiliğin simgesi AKP iktidarına karşı mücadeleye yoğunlaşmış durumdadır.

    Ülkemizin aydınlık yüzü Aleviler demokratik Anayasa için ayrımcılığa karşı eşit yurttaşlık hakkı için 6 Mart'ta alanları doldurmaya hazırlanıyor" dedi.

    Gümüş, işsizlerin, yoksulların, gençlerin, kentsel dönüşüm mağdurlarının, kadınların, su hakkı diyenlerin, barınma hakkı diyenlerin, sağlık ve eğitim hakkı diyenlerin 6 Mart"ta omuz omuza duracağını sözlerine ekleyerek, "Zorunlu din derslerinden canı yananlar, Madımak Oteli"nin görüntüsünden vicdanı sızlayanlar yani bu ülkenin onurlu, aydınlık yüzlü insanları yan yana, omuz omuza olacak; AKP"nin gerici zihniyetine karşı mücadelenin gereği Alevi Mitingine katılacaklar. O alandan yükselecek sesin, tüm yurt sathına yayılması, Pirsultancıların asli görevleri arasında yer alacak. Türkiye"nin ilerici, demokrat, çağdaş güçleri 6 Mart"ta yeni bir mevzi daha kazanacak" diye konuştu.




    Aleviler 6 Mart'ta 'Meydan okuyacak' Yorumları