Öcalan: Mübarek'e ilişkin bedduamız tuttu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-20-2011 (18:57)   Son Mesaj: 02-20-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    02-20-2011

    Öcalan: Mübarek'e ilişkin bedduamız tuttu

    Öcalan: Mübarek'e ilişkin bedduamız tuttu


    Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan, Mısır Cumhurbaşkanlığı görevinden Hüsnü Mübarek’in ayrılmasına sevindi. Öcalan, kendisinin Suriye’den ayrılmasında Mübarek’in rolü olduğunu savunarak, şu yorumu yaptı.

    Öcalan'ın avukatlarıyla yaptığı görüşmenin notları terör örgütüne yakın internet sitelerinde yayınlandı. Söz konusu notlara göre Öcalan, yakalanışıyla ilgili eylemleri de değerlendi.
    1998 yılında dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Atilla Ateş ve Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel"in Suriye"yi sert bir şekilde uyarması üzerine Mübarek, Türkiye ile Suriye arasında ara buluculuk yapmıştı. Mübarek"in Ankara"ya gerçekleştirdiği ziyaretten birkaç gün sonra Öcalan, Suriye"den ayrılmak zorunda kalmıştı. Öcalan, Kuzey Irak"ta yönetime karşı yapılan eylemleri anlamlı bulduğunu belirtti.

    Öcalan, önümüzdeki günlerde halka somut demokratik çözümün belirdiği ya da belirmediği yönünde açıklamada bulunacağını kaydetti. Abdullah Öcalan, BDP"nin seçimleri geniş bir yelpazede değerlendirmesi gerektiğini, rahatlıkla 30 milletvekili çıkarabileceklerini, büyük bir ihtimalle bağımsız-demokrat adaylarla seçime gireceklerini ifade etti.





    Öcalan: Mübarek'e ilişkin bedduamız tuttu Yorumları