Kilise bekçisinin Müslüman komşuları ağlatan ölümü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-20-2011 (18:08)   Son Mesaj: 02-20-2011 (18:08)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    02-20-2011

    Kilise bekçisinin Müslüman komşuları ağlatan ölümü

    Kilise bekçisinin Müslüman komşuları ağlatan ölümü


    Beyoğlu'nda, Evangelistra Rum Ortodoks Kilisesi'nin bekçisi, Pazar ayini sırasında birden yere yığılarak hayatını kaybetti. Kilise bekçisinin ölümü müslüman komşularını yasa boğdu.

    Erhan Yılmaz'ın haberi
    Evangelistra Rum Ortodoks Kilisesi'nde 20 yıldan beri bekçilik yapan Vasil İskenderidis, Pazar ayini sırasında birden yere yığıldı. Durumu fark eden kilise görevlileri 112 Acil ekiplerine olayı haber verdi. Bu sırada Vasil İskenderidis'in yere yığıldığını öğrenen müslüman komşuları ambulans isteyince olay yerine 3 ambulans birden geldi.

    Kiliseye koşan sağlık görevlileri İskenderidis'e kalp masajı yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Ancak sağlık görevlilerinin tüm müdahalelerine rağmen kilise bekçisi İskenderidis hayatını kaybetti.

    Kilise önünde toplanan Vasil İskenderidis'in Müslüman komşuları dualar ederek sağlık görevlilerinden gelecek iyi haberi bekledi. Bazı komşuları öldüğünü duyunca gözyaşlarını tutamadı. İnkenderis'i çok sevdiklerini belirten bir komşusu, "Başka dinden olması hiç fark etmez. Çok seviyoruz. Müslümanlar, Hıristiyanlar herkes onu çok seviyor. Vasil çok iyi bir insan. Buradaki bütün fakir fukaraya yardım eder. Kilisenin bekçisi, temizlik işlerine de bakıyordu" dedi.

    Amca dediği Vasil İskenderidis'in öldüğünü öğrenen Görkem isimli bir çocuk da ağlamaya başladı. Olayın ardından kilisenin kapısına kilit vuruldu. İskenderis için yarın kilisede tören yapılacağı öğrenildi.







    Kilise bekçisinin Müslüman komşuları ağlatan ölümü Yorumları