CHP: Darbeci askerlerin kulakların tutulsun   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-20-2011 (17:38)   Son Mesaj: 02-20-2011 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 717  

    02-20-2011

    CHP: Darbeci askerlerin kulakların tutulsun

    CHP: Darbeci askerlerin kulakların tutulsun


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerisinde demokrasi dışılığa tevessül edenler varsa, kulaklarından tutulsun ayıklansın'' dedi.

    Partisinin Kastamonu İl Başkanlığını ziyaret eden Altay, düzenlediği basın toplantısında iktidara yönelik eleştirilerde bulunarak, ''CHP'nin darbecilerle özdeşleştirilmesine'' tepki gösterdi.
    CHP'nin kuruluş gerekçesinin ''demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işletilmesi'' olduğunu vurgulayan Atalay, partililerinin her zaman bu misyonun üyesi olduğunu belirterek, bugüne kadarki darbe ve muhtıraları meşru görmelerinin mümkün olmayacağını vurguladı.

    Demokrasi karşıtı her türlü eylemin karşısında olduklarını vurgulayan Altay, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin içerisinde de demokrasi dışılığa tevessül edenler varsa, kulaklarından tutulsun ayıklansın. Ancak AK Parti'ye karşı laf söyleyen, politikalarını tasvip etmeyen 100'e yakın gazeteci, öğretim görevlisi ve ordu mensubunu bu kategoriye koymak kabul edilebilecek bir durum değildir'' dedi.

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in partilerine yönelik sözlerine de değinen Altay, ''Çelik'in ifadelerini şiddetle kınıyorum. Bunlar normal şartlarda ağza alınacak sözler olamaz'' diye konuştu.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, AK Parti'yi ''darbelerin ve muhtıraların ürünü'' olarak yorumlarken, seçimlere yönelik beklentilerini dile getirdi.




    CHP: Darbeci askerlerin kulakların tutulsun Yorumları