Hasdal ziyaretine katılmayan 2 komutan   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-20-2011 (14:56)   Son Mesaj: 02-20-2011 (14:56)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    02-20-2011

    Hasdal ziyaretine katılmayan 2 komutan

    Hasdal ziyaretine katılmayan 2 komutan


    Genelkurmay Başkanı Koşaner'in Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan "Balyoz Darbe Planı" davası sanıklarının ziyareti dikkat çekmişti. Medyada tartışma yaratan ziyarete iki komutanın katılmadığı ortaya çıktı.

    Veli Sarıboğa'nın haberi
    Genelkurmay'ın Balyoz sanıklarını ziyaretinde Hava Kuvvetleri Komutanı Aksay ile Jandarma Genel Komutanı Özel'in bulunmadığı öğrenildi

    Hasdal Askeri Cezaevi'nde tutuklu bulunan "Balyoz Darbe Planı" davası sanıklarının ziyaretine Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in katılmadığı belirtildi. Balyoz davasında hakkında tutuklama kararı verilen 30'u general ve amiral 101 subayın da aralarında bulunduğu 127 tutuklunun bulunduğu Hasdal Askeri Cezevi'ne Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Uğur Yiğit şok ziyarette bulunmuştu. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun da eşlik ettiği öğrenildi. Türkiye tarihinde ilk kez 'darbe planlamak' iddiasıyla 30 general ve amiralin tutuklanarak konulduğu cezaevine yine ilk kez TSK en üst düzeyde 'destek' ve 'moral' ziyareti gerçekleştirdi.

    10'ARLI GRUPLAR

    Ancak, TSK'nın en üst düzeyde gerçekleştirdiği bu ziyarete TSK'nın 4 numaralı komutanı Hava Kuvvetleri Komutanı Hasan Aksay ile 5 numaralı ismi Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel'in katılmaması dikkat çekti. Balyoz davası kapsamında halen tutuklu bulunan sanıkların 15'i Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevi amiral, 12'si Genelkurmay Başkanlığı ve Kara Kuvvetleri Komutlığı'nda görevli general, 3'ü ise Jandarma Genel Komutanlığı'na görevli. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral E. Uğur Yiğit'in tutuklu general ve subaylarla 10'arlı gruplar halinde görüştüğü öğrenildi. General ve amiralleri, 11 Şubat 2011 Cuma günü Balyoz davasının 13. duruşmasında gece 5 saat süren bir aranın ardından verilen tutuklama kararı öncesi ve sonrasında yaşananları anlattıkları öğrenildi.

    SABAH




    Hasdal ziyaretine katılmayan 2 komutan Yorumları