Dünya gençleri Trabzon’da buluşacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-19-2011 (16:58)   Son Mesaj: 02-19-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 514  

    02-19-2011

    Dünya gençleri Trabzon’da buluşacak

    Dünya gençleri Trabzon’da buluşacak


    Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi'nce düzenlenen 1. Türkiye Gençlik Buluşması, 23–27 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacak.

    Trabzon'un kurtuluş etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek programa 81 ilin yanı sıra 30 ülkeden gençler katılacak.
    Trabzon Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun, gençlik meclisi üyeleri ile Trabzon Gazeteciler Cemiyeti"nde düzenlediği basın toplantısında, organizasyon hakkında bilgiler verdi.

    Tosun, 150 gencin katılacağı 1. Türkiye Gençlik Buluşması"nın Trabzon"un kurtuluş etkinliklerini de dikkate alarak 23-27 Şubat tarihleri arasında gerçekleştireceklerini belirtti. Etkinliğin Trabzon"un tanıtımı açısından çok önemli olduğunu anlatan Tosun, "Bu buluşmanın 23-30 Temmuz tarihleri arasında şehrimizde yapılacak Avrupa Gençlik Yaz Olimpik Festivali"nin tanıtımına da katkı yapacağına inanıyorum." diye konuştu.

    1. Türkiye Gençlik Buluşması ile Türkiye"ye ve dünyaya sevgi ve kardeşlik mesajlarını ulaştıracaklarını belirten Başkan Tosun, "Şehrimize gelecek olan genç arkadaşlarımız 5 bin kişinin arasından seçilerek belirlenmiş ve her şehirden, talep gelen her ülkeden birer arkadaşımız belirlenmiştir.

    Organizasyon kapsamında Trabzon"un tarihi ve kültürel yerlerin tanıtılması, yöresel halk oyunlarının sunumunun yanı sıra gençlerin katılımıyla çalıştaylar ve sergi programları yanında kültürel etkinliklerde düzenlenecek.

    Bu etkinlikler çerçevesinde tüm katılımcılarla birlikte gençlik yürüyüşünü yaparak uçuracağımız balonlarla birlikte dünyaya, kardeşlik ve barış mesajını bir kez daha vereceğiz." diye konuştu.

    Tosun, Trabzonluların kente gelecek misafir gençleri en güzel şekilde ağırlayacağına inandığını sözlerine ekledi.




    Dünya gençleri Trabzon’da buluşacak Yorumları