SDP'li kadınlardan 'Dekolte' eylemi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-19-2011 (16:54)   Son Mesaj: 02-19-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 587  

    02-19-2011

    SDP'li kadınlardan 'Dekolte' eylemi

    SDP'li kadınlardan 'Dekolte' eylemi


    SDP'li bir grup kadın mini etek giyerek "dekolte" sözleriyle tepki çeken İlahiyat Profesörü Orhan Çeker'i protesto etti.

    Kadının simgesi mor kıyafetler giyen ve mor dekolte elbise ile eylem yapan eylemciler, AK Parti İl Başkanlığı önünde AK Parti ve açıklamayı yapan İlahiyatçı profesör Orhan Çeker aleyhine sloganlar attı. Yağan yağmura rağmen eylemlerini sürdüren grup adına açıklamayı Hazal Kangal yaptı.
    Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın bu konudaki sözlerini eleştiren Kangal, "Kadınların uğradığı şiddetin baş sorumlusu olarak kadınların görülmesi çok da yabancı olmadığımız bir anlayış" dedi.

    Basın açıklamasında AK Parti yöneticilerine ve dekolte açıklaması yapan Çeker'e seslenen Kangal, "Kadınların tacize ve tecavüze uğramasına sebep olan ne hormonlardır ne de giydiği kıyafetlerdir. Sebep erkek egemen zihniyetinizin ürettiği bu politikalarınız ve açıklamalarınızın suçu meşrulaştırmasıdır.

    Erkeği hasta kabul ederek sorunu bireyselleştirdiğiniz sürece ve kadını suçlu ilan ederek, şiddet ihak eden olarak gördüğümüz sürece kadına yönelik suçlar her geçen gün artacak, her geçen gün kadınlar tacize tecavüze uğramaya ve öldürülmeye devam edilecektir" diye konuştu.

    Dekolte kıyafetler içinde basın açıklaması yapan kadınlara vatandaşların da ilgisini çekti. Yoldan geçen vatandaşların, dekolte giysiler içindeki kadınların eylemini dikkatle izledikleri gözlendi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde ayrıldı.







    SDP'li kadınlardan 'Dekolte' eylemi Yorumları