Çelik, Bosna Hersek'te 7 okul açılışı yaptı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-18-2011 (21:56)   Son Mesaj: 02-18-2011 (21:56)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    02-18-2011

    Çelik, Bosna Hersek'te 7 okul açılışı yaptı

    Çelik, Bosna Hersek'te 7 okul açılışı yaptı


    Devlet Bakanı Faruk Çelik, Bosna-Hersek'in Novi Travnik kentinde Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı (TİKA) tarafından restore ettirilen 7 okulun açılışını yaptı.

    Bakan Çelik, Novi Travnik kentinde, TİKA tarafından restore ettirilen 7 okulun açılışını yapmak üzere meslek lisesi bahçesinde düzenlenen törene katıldı. Öğrenciler, törende halk oyunu gösterilerinde bulundu, Türkçe şarkılar seslendirdi.
    Bakan Çelik'in, törene katılanlara Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini ifade etmesi üzerine, tören alanında bulunanlar sevinç gösterisinde bulundu.

    Türk milletinin Bosna halkını çok sevdiğini belirten Bakan Çelik, savaş döneminde Bosna halkının acısını Türk milletinin yüreğinde hissettiğini ifade etti. Türkiye ve Bosna halkının iki beden ancak tek bir kalbe sahip olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, ''Bu güzel ilişkiyi kimse bozamadı, bundan sonra da bozamayacak. Bu ilişki iki millet, iki ülke arasındaki güç birliğidir'' dedi.

    Bakan Çelik, TİKA vasıtasıyla Türkiye'nin Bosna-Hersek'te sağlık, eğitim ve çeşitli sosyal projelerle kardeşlerinin elinden tuttuğunu anlatarak, tören alanında bulunan öğrencilere bilginin peşinden koşmaları tavsiyesinde bulundu.

    Gelecekte bilgiyi doğru kullanmayanların ön saflarda yer alamayacağına işaret eden Bakan Çelik, ''Dünyanın geleceği bilimdedir, eğitimdedir. Bu nedenle Türkiye olarak Bosna-Hersek'te eğitim yardımlarına büyük önem veriyoruz. Travnik geçmişte Osmanlı'ya büyük devlet adamları yetiştirdi. Bundan sonra da Bosna-Hersek için büyük devlet adamları yetiştireceğine inanıyoruz'' diye konuştu.

    Bakan Çelik'e, konuşmasının ardından öğrenciler ve okul idarecileri tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi.

    Törene, Bakan Çelik'in yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekili Süleyman Çelebi, CHP Ordu Milletvekili Rahmi Güner, MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yurtnaç, TİKA Başkan Yardımcısı ve Bosna-Hersek Koordinatörü Dr. Mustafa Şahin ile çok sayıda davetli katıldı.

    Bakan Çelik, açılış programının ardından beraberindekilerle birlikte Osmanlı'ya 70'e yakın vezir yetiştiren Travnik kentine geçti. Bakan Çelik, burada Elçi İbrahim Bey Medresesi'ni ziyaret etti. Travnik Müftüsü Nusret Abdibegoviç, Bakan Çelik'e medresenin devam eden inşaat kısmını gösterdi ve buraya Türkiye'nin yardım etmesini talep etti. Bakan Çelik de bu yardımı gerçekleştireceklerini kaydetti.

    Travnik'teki Osmanlı eseri Alaca Camii'ni de gezen Bakan Çelik, Bosna savaşı sırasında Türkiye'den gelerek savaşa katılan ve burada şehit düşen Ağrılı Selami Yurdan'ın mezarını ziyaret ederek dua okuduktan sonra Saraybosna'ya hareket etti.

    Bakan Çelik, yarın Konyiç kentinde TİKA tarafından yaptırılan hastane ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Saraybosna'daki Koşevo Hastanesi'ne kurulan Omurga Cerrahisi Merkezi'nin açılışını yapacak.




    Çelik, Bosna Hersek'te 7 okul açılışı yaptı Yorumları