DSP'den CHP'ye sert eleştiriler   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-18-2011 (17:34)   Son Mesaj: 02-18-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

    02-18-2011

    DSP'den CHP'ye sert eleştiriler

    DSP'den CHP'ye sert eleştiriler


    DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, CHP'yi eleştirerek, ''Bunlar bizim gönlümüzdeki Atatürk'ün kurduğu parti olmaktan çok uzaklara gitmişlerdir. Bugün Türkiye'yi bölmek, parçalamak, federal yapıya götürmek isteyenlerle el ele dolaşmaktadırlar'' dedi.

    Erçelebi, partisinin Ordu İl Başkanlığında düzenlendiği basın toplantısında, başkanlık sistemi tartışmalarına değindi. ''Demokrasi öyle birkaç kişinin keyfi için vazgeçilecek bir şey değildir'' diyen Erçelebi, şöyle konuştu:
    ''Yıllardır Türkiye'yi küçük Amerika yapmak istemişler ama bunu başaramamışlardır. Neden? Çünkü biz varız, biz hep engel olduk. Parlamenter demokrasi dedik, çoğulcu demokrasi dedik, halk egemenliği dedik ve beceremediler. Şimdi ise güya becereceklerini düşünüyorlar. Peki bu Amerika'da sistem nasıl? 52 eyaletten oluşuyor. Peki Türkiye'yi o zaman ne yapacaksınız? Eyaletlere bölecekler. Bayrağımızın yanına bir bayrak daha koyacaklar, eğitimi iki dilde yaptıracaklar. Peki buna izin verecek miyiz? Hayır. Biz başkanlık sistemine karşıyız, iki partili Meclis'e de karşıyız.''

    Erçelebi, Türk halkının iki partili Meclis tuzağına düşmeyerek, başkanlık sistemine izin vermemesi gerektiğini savunarak, ''Demokrasimizi tabana yayalım. Yeni dönemde parlamentoya çok parti gönderelim. 'Efendim AK Parti'nin karşısında tek partiyi destekleyelim.' Bu koca bir yalandır. Madem bu tek parti AK Parti'nin karşısında mücadele edecek de neden Recep Tayyip Erdoğan'ı Başbakan yaptı? Önce bunun bir hesabını ver. Bunlar bizim gönlümüzdeki Atatürk'ün kurduğu parti olmaktan çok uzaklara gitmişlerdir. Bugün Türkiye'yi bölmek, parçalamak, federal yapıya götürmek isteyenlerle el ele dolaşmaktadırlar. Atatürk'ün kurduğu partinin ilkelerini biz taşıyoruz'' diye konuştu.

    -BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TARTIŞMASI-

    Son günlerde ''basın özgürlüğü'' tartışmaları olduğunu da ifade eden Erçelebi, bu konuda iktidarın tutumunu eleştirdi.

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Türkiye'deki basın özgürlüğüyle ilgili açıklamasına değinen Erçelebi, şu ifadeleri kullandı:

    ''Dünya Gazeteciler Birliğinin raporuna göre basın özgürlüğü sıralamasında Türkiye 138. sırada yer alıyor. Bizden önce kimler var peki? Kenya 74. sırada, komşularımız Bulgaristan 71, Yunanistan 73, Uganda 96, şu an savaşın olduğu Irak 163. sırada. Yine bu raporda Türkiye'nin çift okla hızla aşağı düştüğü gözükmektedir. Belli ki son tutuklamalardan sonra artık bu 138, belki 148, belki de 158 olacak.''

    Erçelebi, bir süre önce DSP'den istifa ederek CHP'ye katılan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'a da yeni partisinde başarı diledi.




    DSP'den CHP'ye sert eleştiriler Yorumları