Bağış'tan KKTC'ye: Et tırnaktan ayrılmaz   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-18-2011 (17:34)   Son Mesaj: 02-18-2011 (17:34)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    02-18-2011

    Bağış'tan KKTC'ye: Et tırnaktan ayrılmaz

    Bağış'tan KKTC'ye: Et tırnaktan ayrılmaz


    Başmüzakereci Egemen Bağış, KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile görüştü. Bağış, KKTC ile Türkiye arasında yaşanan olayların en çok iki ülkenin halkını üzdüğünü belirterek, "Et tırnaktan ayrılmaz" dedi.

    KKTC Başbakanı İrsen Küçük ile Avrupa Birliği Genel Sekreterliği'ndeki makamında görüşen Bağış, KKTC ile Türkiye arasınadaki ilişkilerin herhangi iki ülke arasındaki ilişkilere benzemediğini belirterek, bu ilişkinin, "Anavatan Yavruvatan ilişkisi olduğunu" söyledi.
    "Aile içinde burukluklar olabileceğini, ama her zaman yen içinde kalacağını" belirten Bağış, "Bizim kültürümüzde, bizim değerlerimizde yavrunun anasına öf demesi bile hoş karşılanmaz" diye konuştu.

    KKTC ile Türkiye arasına nifak sokmaya çalışanların her zaman olduğu gibi bundan sonra da hüsrana uğrayacağını vurgulayan Bağış, "Yaşanan tatsız olaylar her şeyden çok iki ülke vatandaşlarını üzmüştür, çünkü et tırnaktan ayrılmaz" dedi. Bağış, "insanlar kendinden verdiğine, kendine verenden daha düşkündür" sözünü yineleyerek, Türkiye'nin Yavruvatanına çok düşkün olduğunu kaydetti.

    AK Parti iktidarında, Kıbrıs'a yapılan desteklerin her yıl arttığını ve bundan sonra da artacağını dile getiren Bağış, bundan sonra da kardeşliği tüm dünyaya göstermek için hep birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

    KKTC Başbakanı Küçük de "Bir kez daha gördük ki Anavatanın Kıbrıs'a olan ilgisi ve desteği hiç azalmamıştır" dedi.

    Her ailede kısa süreli de olsa sıkıntı yaşanabileceğini belirten Küçük, bu sıkıntıların içeride kalacağını ve dışarıya yansımayacağını ifade etti. Anavatan-Yavruvatan ilişkilerinin hiçbir zaman bozulmadığını vurgulayan Küçük, "Kıbrıs halkının en büyük güvencesinin Anavatan olduğunu" söyledi.

    Kıbrıs'a katkıların AK Parti döneminde yükseldiğini belirten Küçük, "Milli davamızda Ankara'nın sonsuz desteği devam etmektedir" dedi.

    Küçük şunları söyledi:

    "Ankara ile Lefkoşa arasındaki ilişki, iki kardeş ilişkisidir. Et ile tırnaktır. Bunu ayırmak mümkün değildir"




    Bağış'tan KKTC'ye: Et tırnaktan ayrılmaz Yorumları