Erdoğan: CHP darbecilerin işbirlikçisi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-18-2011 (14:37)   Son Mesaj: 02-18-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 428  

    02-18-2011

    Erdoğan: CHP darbecilerin işbirlikçisi

    Erdoğan: CHP darbecilerin işbirlikçisi


    Erdoğan, ''sivil diktatörler, korku siyaseti, sansür'' gibi kavramların aslında bugün ortaya çıkmadığını belirterek, "''Bu yaygarayı yapanlar darbecilerin aslında işbirlikçileridir, sivil uzantılarıdır" dedi.

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizi bazı diktatörlere benzetenlere ben soruyorum; defalarca seçime girdiniz, defalarca kaybettiniz, defalarca partinizin oylarını düşürdünüz, ikinci, üçüncü parti oldunuz, baraj altında kaldınız, yine de o koltuğu terk etmediniz. Mısır'ı biz mi örnek alacağız yoksa asıl siz mi örnek alacaksınız?'' dedi.
    Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ''sivil diktatörler, korku siyaseti, sansür'' gibi kavramların aslında bugün ortaya çıkmadığını, ''1960 ve öncesinde, 1980 ve öncesinde, 28 Şubat ve öncesinde ortaya çıkmış, gerektiği zaman fırına sürülmüş kavramlar olduğunu'' söyledi.

    ''Bu yaygarayı yapanlar darbecilerin aslında işbirlikçileridir, sivil uzantılarıdır ve amaçları da hak ve özgürlükleri geliştirmek değil, özgürlükleri yok sayan vesayetçi anlayışı hakim kılmaktır'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Darbe olunca alkış tutan bu jakobenler, aynı zamanda darbe öncesinde de darbe şartlarını oluşturmak için bizatihi gayret göstermektedirler. Darbe şakşakçılarının, darbe koşullarının oluşması için işbirlikçilik yapan bu statüko muhafızlarının söylemlerine siz aldırmayın, benim sevgili milletim aldanmasın. Onların özlemi ileri demokrasi değil, vesayet rejimidir. Onların amacı özgürlükleri hakim kılmak değil, yasakların varlığını devam ettirmektir. Onların korumaya çalıştığı milletin iradesi değil, güç odaklarının çıkar düzenidir.''

    Bundan sonra millet iradesine kastetmek isteyenlerin, AK Parti'nin boyun eğemeyen dik duruşunu karşılarında bulacaklarını belirten Erdoğan, ''Bundan sonra darbeye tevessül etme gayreti içerisinde olanlar aziz Türk milletini karşılarında bulurlar'' dedi.

    ''KORKU SİYASETİ CHP'NİN GENLERİNE İŞLEMİŞ''

    Başbakan Erdoğan, ''CHP'nin önceki Genel Başkanı malum, irtica üzerinden korku siyaseti takip ediyordu, şimdiki Genel Başkan da faşizm iftiraları üzerinden aynı siyaseti takip ediyor. Korku siyaseti bu CHP'nin genlerine işlemiştir'' diye konuştu.

    Demokrasi içinde mücadele edemeyenlerin, demokrasi dışı güçlerden medet umduklarını belirten Erdoğan, ''Bunlar seçime 4 ay kalmış olsa da sandıktan medet umamaz. Sokağı, dağı gösterirler'' dedi.

    Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''DİKTATÖR GÖRMEK İSTİYORSANIZ AYNAYA BAKIN''

    Erdoğan, ''Aynı şekilde MHP, Genel Başkan başta olmak üzere partiden mikrofon başına, kamera karşısına geçen her yönetici, ilk kelimeden son kelimeye kadar kontrolsüz, izansız, insafsız şekilde küfrediyor. Bakıyorsunuz Mecliste yalan yanlış, cep telefonunu kulağına takıyor, ondan sonra güya kendisine telefon gelmiş, ekranda başka şeyler var, bak diyor filanca yerden arıyorlar diyor, bilmem nereden arıyorlar diyor, bunların Meclisteki çalışma anlayışı da bu. Hakaretler, tehditler, anlayış bu, hiçbir ciddiyet yok'' diye konuştu.

    Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

    ''Bir yandan özgürlüklerin baskı altına alındığını söylüyorlar, bir yandan korku siyaseti diyorlar, diğer yandan sistematik şekilde hakareti, milleti, hükümeti korkutmayı bir siyaset tarzı olarak benimsiyorlar. Bu ülkenin Başbakanına, bakanlarına, hatta ailelerine dil uzatacaksın, bu ülkenin bürokratlarını 'burnunuzdan fitil fitil getireceğim' diyerek külhanbeyi ağzıyla korkutacaksın, sonra da çıkıp Hükümeti korku siyasetiyle itham edeceksin. Aynaya bakın beyler, aynaya. Eğer diktatör görmek istiyorsanız da aynaya bakın, 'Mübarek' bir yüz görmek istiyorsanız da yine gidin, aynaya bakın. Durum çok açık, net ortada.

    Bizi bazı diktatörlere benzetenlere ben soruyorum. Defalarca seçime girdiniz, defalarca kaybettiniz, defalarca partinizin oylarını düşürdünüz, ikinci, üçüncü parti oldunuz, baraj altında kaldınız, yine de o koltuğu terk etmediniz. Mısır'ı biz mi örnek alacağız yoksa asıl siz mi örnek alacaksınız? Yapıştınız kaldınız, gidemiyorsunuz. Ben her seçim öncesinde çıktım, samimiyetle, açık yüreklilikle söyledim. 'Partim ikinci parti olursa derhal Genel Başkanlığı bırakırım' dedim, siz bunu söyleyemediniz. Gittiniz 8 ay sonra tekrar geldiniz. O koltuklarınızı, o makamlarınızı bırakıp gidemediniz. Allah aşkına, Mısır'ı, Tunus'u örnek alacak acaba ben miyim, yoksa siz misiniz? Tunus'ta, Mısır'da 30 yıldır sıcak koltuklarından bir türlü kalkamayanlar, halkın haykırışlarıyla nihayet kalktılar. Peki siz halkın mesajını ne zaman okuyacaksınız? Siz ne zaman sandıklara kulak vereceksiniz? Siz acaba ne zaman, hangi durumda o koltukları ehline teslim edeceksiniz? Ya bize teslim edin demiyoruz, yine teşkilatınızdan gelenlere teslim edin. Ama bırakın da hiç olmazsa tabanınız da yeni simalar görsün. Bize talkın verenler maşallah salkımı götürüyorlar. Bizi dikta özentisiyle suçlayanlar, maşallah kendi partilerini diktayla yönetiyorlar. Bizi korkutmakla itham edenler, kendi kitlelerini, kendi tabanlarını korkutarak ayakta kalma mücadelesi veriyorlar. Şimdi bakın değerli arkadaşlarım, bu malum koronun, yani CHP, MHP ve BDP'nin, onlarla birlikte yandaşlarının son günlerde bazı olaylardan yola çıkarak bu korku ve dikta söylemini artırdıklarını görüyoruz.''




    Erdoğan: CHP darbecilerin işbirlikçisi Yorumları