CHP, Kürt sorununa çözüm arıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-18-2011 (10:37)   Son Mesaj: 02-18-2011 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 489  

    02-18-2011

    CHP, Kürt sorununa çözüm arıyor

    CHP, Kürt sorununa çözüm arıyor


    CHP, Van’da yapacağı “Siyasette Başarı Stratejisi” toplantısında sivil toplum örgütü temsilcileri, akademisyenler ve kanaat önderleriyle Kürt sorununun çözümü konusunda fikir alışverişinde bulunacak.

    Toplantı, Van Merit Şahmaran Otel"de 18-20 Şubat tarihleri arasında yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yarından itibaren toplantıya katılacak. CHP"li üst düzey yöneticiler de toplantıda hazır bulunacak. CHP, toplantının amacını "etnik kimlik ve dini inancın istismar edilmediği bireysel özgürlüklere dayalı "Üçüncü Yol"un bulunması ve birlikte mutlu bir gelecek için ortak akıl üretilmesi" olarak açıkladı.
    Toplantıya önceden hazırlanmış herhangi bir metin sunulmayacak, çalışmalar tamamen katılımcıların görüşleri doğrultusunda geliştirilecek. Toplantıda Doğu ve Güneydoğu"da Türkiye ve yerel siyasetle ilgili sivil toplum örgütü temsilcileri, işadamları, esnaflar, akademisyenler ve kanaat önderleri Kürt sorununu tüm boyutlarıyla değerlendirecek.

    Toplantının sonunda bir sonuç bildirgesi hazırlanmayacak ancak toplantıda varılan sonuçlar bir rapor haline getirilecek.

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da toplantıyla ilgili yaptığı açıklamada Van"da sadece Kürt sorununa değil, Türkiye"nin bütün sorunlarına çözüm arayacaklarını belirterek toplantıda alınan görüşlerden faydalanacaklarını ve bu görüşleri daha sonra seçim bildirgesine yansıtmaya çalışacaklarını ifade etti.

    Tanrıkulu, CHP"nin Kürt sorunu konusunda zengin bir deneyime ve birikime sahip olduğunu, 1989 raporunda kimsenin söylemeye cesaret edemediği ortamda açıkça Kürt sorununun adının konduğunu vurguladı.




    CHP, Kürt sorununa çözüm arıyor Yorumları