Geniş Aile'nin Müfit'ini de dolandırmışlar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2011 (23:06)   Son Mesaj: 02-17-2011 (23:06)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    02-17-2011

    Geniş Aile'nin Müfit'ini de dolandırmışlar

    Geniş Aile'nin Müfit'ini de dolandırmışlar


    Banka ATM'lerine düzenek yerleştirip, 62 kişiyi dolandırdıkları belirlenen biri kadın 6 kişilik çete, yakalanarak gözaltına alındı. ATM dolandırıcıları, Geniş Aile'nin Müfit'ini de çarpmış.



    Bir buçuk ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda çetenin birçok vatandaşı bu yolla yaklaşık 150 bin lira dolandırdıkları tespit edildi. Çetenin çalışma sistemi polis kamerasınca saniye saniye kaydedildi. Çetenin mağdurları arasında Geniş Aile adlı dizide Müfit karakterini canlandıran oyuncu Ahmet Sarsılmaz da var.

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, bankaların ATM cihazlarından özel bir yöntemle kart dolandırıcılığı yapıldığı ihbarı üzerine harekete geçti. Yaklaşık bir buçuk ay takip edilen çete lideri Özgür A., Müge Y., Özer Ö. Avcılar'da iş üzerindeyken yakalandı. Çetenin diğer üyeleri Bahadır İ., Ersen Ü., Erkan K. ise Avcılar'da 3 ayrı adrese yapılan eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı. Zanlıların ev ve üst aramalarında da,1 adet 9 mm ruhsatsız tabanca,1 adet kuru sıkı tabanca, 41 adet 9 mm fişek, kart sıkıştırmada kullanılan kesilmiş röntgen filmleri, 2 adet cımbız,1 çalıntı kredi kartı,1 adet testere ucu ele geçirildi.
    Polisin operasyonu, kurdukları düzenekle birçok vatandaşı dolandıran şebekenin çalışma yöntemini de ortaya koydu.

    Buna göre, daha önceden tespit edilen ATM'ye gelen çete üyeleri hazırladıkları röntgen filmi, iskambil kağıdı ve benzeri malzemeleri şubenin kart okuyucu yuvasına yerleştiriyor. Çete, bu şekilde vatandaşın kartının ATM'ye sıkışmasının sağlıyor. Üç kişilik gruplar halinde çalışan çete üyelerinden biri, gözcülük yaparken diğer ikisi kartı sıkışan vatandaşı dolandırıyor. Çete üyelerinden Müge Y, hedef seçtikleri vatandaşın yanına gelerek kendisinin de mağdur olduğunu ve şu anda Banka Çağrı Merkezi ile görüştüğünü söylüyor. Kartı sıkışan vatandaşa elindeki mevcut telefonu uzatarak Çağrı Merkezi ile görüşebileceğini belirtiyor.

    Telefonun diğer ucundaki çete üyesi Özer Ö., kartı sıkışan vatandaştan kartla ilgili bilgilerini, kart şifresini ve kimlik bilgilerini istiyor. Mağdurun kartını iptal ettiğini söyleyen Özer Ö., vatandaşa ATM önünden ayrılabileceğini söylüyor. Vatandaşın olay yerinden ayrılmasıyla birlikte çete lideri Özgür A., kartı cihazdan çıkartıp elde edilen bilgiler ile birlikte para çekiyor veya diğer karta havale ederek hesabın boşaltılması sağlıyor.
    VATANDAŞIN HASTANE PARASINI DA ALDILAR

    Çetenin telefon kayıtlarında dolandırılanlardan Özgür Karabaşoğlu ile sahte çağrı merkezi arasında geçen içler açısı bir konuşma gün yüzüne çıktı. Karabaşoğlu, telefonunun ucundaki çete üyesine, "Oğlumu hastaneden çıkarabilmem için 500 lira çekmem lazım, yoksa oğlum hastaneden mahsur kalacak," dediği öğrenildi. Bunun üzerine çete üyesi yardım etmek için parayı başka bir bankanın hesabına yatırabileceğini söylüyor. Karabaşoğlu'nun T.C kimlik numarasını alan çete üyesi, mağdura parasını başka bir bankaya havale ettiğini söyleyerek, "Şimdi gidip o bankanın ATM'sinden kartsız olarak çekebilirsiniz" diyor. Ve vatandaşı ATM'nin önünden uzaklaştırıyor. Daha sonra olay yerine gelen çete üyeleri vatandaşın hastane masrafları için ayırdığı bin lirasını alıyor.

    Gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen çetenin yapılan incemeler sonucunda 62 ATM dolandırıcılığına karıştığı tespit edildi. Şüphelilerin toplam 25 ayrı dolandırıcılık ve benzeri olaylardan poliste kaydının olduğu tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlılar Küçükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Dolandırılanlar arasında Star televizyonunda yayınlanan Geniş Aile'de sağır ve dilsiz rolünü canlandıran Ahmet Sarsılmaz'ın da (Lala Mufit) dolandırıldığı ortaya çıktı. Mağdur sıfatıyla ifade vermeye gelen Sarsılmaz'ın Maslak'ta dolandırıcılara 750 TL kaptırdığı öğrenildi.
    Bu tür olayların artmasından dolayı Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği 'ATM dolandırıcılığına dikkat' broşürü bastırdı. Broşürde vatandaşın bilinçli olması için 'ATM dolandırıcılığıyla ilgili bilinmesi gerekenler' yer alıyor.



    CİHAN




    Geniş Aile'nin Müfit'ini de dolandırmışlar Yorumları