Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-17-2011 (18:57)   Son Mesaj: 02-17-2011 (18:57)    Cevap: 0    Gösterim: 805  

    02-17-2011

    Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü

    Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü


    Batman'da TPAO'ya ait Şelmo Petrol Sahası'ndaki gaz kuyusunda 500 hidrojen tüpünde gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Olayda 3 işçi hayatını kaybetti. Ölen bir işçinin kimliği belirlendi.

    TESİSTE ÇIKAN YANGIN EKİPLERİN MÜDAHALESİ SONUCU SÖNDÜRÜLDÜ
    Batman'ın Kozluk ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına (TPAO) ait doğalgaz üretim kuyusunda gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada çıkan yangın söndürüldü.

    Edinilen bilgiye göre, Şelmo Petrol Sahası'ndaki TPAO ait Güney Şelmo Doğalgaz Kuyusu'nda gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlamada ölen 3 işçinin Sabahattin Sönük, İbrahim Çelik ve Hasan Hüseyin Demir olduğu belirlendi.

    Patlamanın ardından çıkan yangın TPAO, TÜPRAŞ Batman Bölge Müdürlüğü, Batman ve Kozluk belediyelerine bağlı itfaiye ekiplerince yapılan müdahale sonucunda söndürüldü.

    Bu arada olay yerine beraberinde Batman Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vahdettin Bereceli ve Emniyet Müdürü Hasan Ali Bilim ile gelen Vali Ahmet Turhan, tesiste incelemede bulundu. TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık da Vali Turhan'a patlamayla ilgili bilgi verdi.

    VALİ TURHAN: ''PATLAMA TEKNİK BİR ARIZADAN MEYDANA GELDİĞİ AÇIKTIR''

    Batman Valisi Ahmet Turhan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na ait tesisteki patlamanın teknik bir arızadan dolayı meydana geldiğini bildirdi.

    Turhan, gaz sıkışması sonucu patlamanın meydana geldiği Batman TPAO'ya ait Şelmo Petrol Sahası Doğalgaz Üretim İstasyonu'nda incelemelerde bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, patlama sonucu dolum tesislerinde yangın çıktığını belirtti.

    Şu an için herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını kaydeden Turhan, şunları söyledi:

    ''Ama maalesef 3 işçimiz hayatını kaybetti. Patlamadan kısa süre önce 4'üncü işçi gaz sızıntısının olduğunu yetkililere bildirmek için olay yerinden yüksek bir tepeye çıkmış, telefonla aramak yapmak istemesi ile beraber patlama meydana gelmiş. Bu işçimizde herhangi bir yaralama söz konusu değil. Ama patlamanın teknik bir arızadan meydana geldiği açıktır. Arızanın ne şekilde oluştuğu teknik ekibin yapacağı inceleme sonrasında ortaya çıkacaktır.''

    Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü

    Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü

    Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü

    Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü

    Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü





    Batman TPAO'da patlama: 3 işçi öldü Yorumları