O yüzbaşının elinden silahını alır ve...   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2011 (16:54)   Son Mesaj: 02-17-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 610  

    02-17-2011

    O yüzbaşının elinden silahını alır ve...

    O yüzbaşının elinden silahını alır ve...


    Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, daha önce komutanı olduğu birlikte meydana gelen bir yüzbaşının Mehmetçiği hedef yapmasını değerlendirdi. Yüzbaşıya boyun eğer askerlerin yerinde olsa ne yapacağını anlattı.



    Emrah İriç'in haberi

    Mehmetçiği hedef yapan yüzbaşıya tepkiler dinmek bilmiyor! Annne babaların emanet ettiği evlatlarını hedef tahtası gibi kullanan yüzbaşı hakkında soruşturma açıldı.

    Muvazzaf askerken komutanı olduğu Şırnak 6. Motorlu Piyade Tugayı'nda medyana gelen olayı değerlendiren Emekli Tuğgeneral Haldun Solmaztürk, "Ben orada olsam o silahı elinden alır ve derhal refakat eşliğinde bir hastaneye gönderir, akıl sağlığını kontrol ettirirdim. Bu akıl işi mantık işi değil" sözleri ile tepkisini dile getirdi.
    Askerliğin akıl, mantık ve zeka işi olduğuna vurgu yapan Solmaztürk, "O anda bir askerin o yüzbaşının elini tutmamış olmasını da ben kabul edmiyorum. Askerlik bu değil." dedi.

    Moralhaber




    O yüzbaşının elinden silahını alır ve... Yorumları