ABD elçisi tartışılan sözlerinin arkasında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2011 (15:34)   Son Mesaj: 02-17-2011 (15:34)    Cevap: 0    Gösterim: 490  

    02-17-2011

    ABD elçisi tartışılan sözlerinin arkasında

    ABD elçisi tartışılan sözlerinin arkasında


    Balyoz ve Ergenekon davalarıyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirilen ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone, "Yabancılarla sizlerin düşündükleri arasında çok ciddi fark olacaktır" dedi.

    Türkiye'de hukukun üstünlüğünün söz konusu olduğunu ve bu konuda bir kuşkunun söz konusu olmadığını vurgulayan Ricciardone, "Bir takım sorunlar veya meseleler gündeme geldiğinde, Türkiye'de yaşayan yabancılar olarak bizim anlamız zor olduğundan umut ediyorum sizler anlamamız için yardımcı olacaksınız" diye konuştu. ABD'nin Ankara Büyükelçisi Joseph Ricciardone, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türk - Amerikan İş Konseyi'nin (TAİK), Sabancı Center'da onuruna düzenlediği öğle yemeğine katıldı. Basına kapalı gerçekleştirilen yemeğin ardından kameraların karşısına geçen Ricciardone, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
    Balyoz ve Ergenekon'la ilgili sözleri nedeniyle eleştirilen Ricciardone, bu yöndeki bir soru üzerine, "Anlamıyoruz gerçekten. Bizler bu ülkede yaşayan yabancılarız. Yabancılarla sizlerin düşündükleri arasında çok ciddi fark olacaktır" dedi. "Türkiye göz ardı edilecek bir ülke değil" diyen Ricciardone, Türkiye'de olup biten her şeyin büyük bir ilgi çektiğini söyledi. Ricciardone, "Demokrasi anlamında, hukukun üstünlüğü, özgürlüklerin korunması noktasında, inanç konusunda bütün bu alanlarda bu gelişmeler daha da derinden ortaklığı geliştirmek isteyen insanlar için önem taşıyor. Büyükelçiliğim boyunca kişisel gelişmelerin ne anlama geldiğini sormaya devam edeceğim. Umarım sizde bana yardımcı olursunuz. Yargı konusunda, hukukun üstünlüğü konusunda Dışişleri Bakanınız da bunu ifade etti.

    Türkiye'de hukukun üstünlüğü söz konusu. Bu konuda bir kuşku söz konusu olamaz. Türk devletine, halkına ve sisteme büyük bir güvenimiz var. Bir takım sorunlar veya meseleler gündeme geldiğinde Türkiye'de yaşayan yabancılar olarak bizim anlamız zor olduğundan umut ediyorum sizler anlamamız için yardımcı olacaksınız. Yarında bu tartışmalara devam edeceğiz. ABD her zaman hukukun üstünlüğünden yana olacak" diye konuştu.




    ABD elçisi tartışılan sözlerinin arkasında Yorumları