Adliyeye personel alımında usulsüzlüğe soruşturma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2011 (14:58)   Son Mesaj: 02-17-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 533  

    02-17-2011

    Adliyeye personel alımında usulsüzlüğe soruşturma

    Adliyeye personel alımında usulsüzlüğe soruşturma


    Rize Adliyesine alınacak 18 personeli belirlemek amacıyla düzenlenen sınavda usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı.

    Rize Adliyesine 2 kadrolu, 10 sözleşmeli zabıt katibi ile 6 mübaşirin alınması için Rize Adalet Sarayında düzenlenen sınavda usulsüzlük yaptıkları şüphesiyle mülakata alınmayan 4 kişinin ardından, şimdi de olaya karışan personelin tespiti için adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
    Rutin denetim için Rize'ye gelen Adalet Bakanlığı müfettişlerinin de söz konusu usulsüzlük iddiası hakkında inceleme yaptığı belirtildi.

    Rize Adliyesine alınacak 18 personel için bir süre önce açılan sınava yaklaşık bin kişi katılmıştı.

    Rize Adalet Komisyonu Başkanlığı, sınavın ardından ''Uygulama sınavı kağıtlarında usulsüzlük yapıldığı veya teşebbüs edildiği'' yönünde şüphe oluşması üzerine inceleme başlatılmış, konuya ilişkin tutanak düzenlenmişti.

    Adalet Komisyonunca yapılan toplantıda şüpheli görülen ve uygulama sınavında başarılı olan 4 kişinin mülakata alınmaması yönünde karar verilmiş, bu kişiler, sınavı kazanan 94 kişi arasında yer almamıştı.




    Adliyeye personel alımında usulsüzlüğe soruşturma Yorumları