AK Partili vekile göre oy oranları   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-17-2011 (14:34)   Son Mesaj: 02-17-2011 (14:34)    Cevap: 0    Gösterim: 503  

    02-17-2011

    AK Partili vekile göre oy oranları

    AK Partili vekile göre oy oranları


    AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, yaptırdıkları kamuoyu araştırmalarına göre AK Parti'nin oy oranını açıkladı.

    AK Parti Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı, İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, "Biz her tür çatışmanın her tür şiddetin karşısındayız. Bundan sonra da karşısında olacağız" dedi.
    Ataş, AK Parti Bodrum İlçe Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye genelinde başlattıkları çalışmaların bir halkası olarak cumartesi günü Muğla'da 18. Bölge Toplantısı'nı yapacaklarını söyledi.

    Referandumdan hemen sonra bir planlama yaptıklarını anlatan Ataş, "19 ilimizde bölge toplantıları yapmaya karar vermiştik. Bu bölge toplantılarında, il ve ilçeler düzeyinde seçim çalışmalarını koordine edecek, yönetecek, yürütecek arkadaşlarımızı bilgilendirmek amaçlı çalışmaları yürütüyoruz" diye konuştu.

    81 il ve 957 ilçede seçimi yönetecek kişilerin eğitimden geçtiğini belirten Ataş, şöyle devam etti:

    "Temel maksadımız daha bilinçli, daha profesyonel bir seçim yönetmek. Amacımız en iyi sonuçları almak üzere, bütün teşkilatlarımızı harekete geçirmektir. Her yerde aynı çalışmayı yapıyoruz. Doğuda hangi çalışmayı yapıyorsak burada da aynı çalışmayı yapacağız. Tek gayemiz seçmene ulaşmak. Her siyasi parti kendisinin durumunu tespit etme amaçlı kamuoyu yoklamaları yaptırır. Bizim yaptırdığımız kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin şu anda yüzde 47-48'ler seviyesinde bir oy oranının olduğunu görüyoruz."

    Amaçlarının seçim kampanyası başladıktan sonraki süreçte, 49-50 milyon seçmene birebir ulaşmak olduğunu ifade eden Ataş, "O seçmenleri hedef alarak AK Parti'ye kazandırmak istiyoruz. Biz tek başımıza güçlü bir şekilde tekrar iktidar olacağımızı söylüyoruz. Buna da inşallah kararlıyız. Milletimizin bu anlamda AK Parti'ye gerekli desteği vereceğine inanıyoruz. Bugüne kadar biz milletimizi mahcup etmedik. Millet de AK Parti'ye mahcup etmedi. Biz yine tek başımıza iktidar olacağız diye düşünüyorum" dedi.

    "KİRLİ SİYASET YAPMAYACAĞIZ"

    Ataş, AK Parti'nin kurulurken "Kirli siyaset yapmayacağız. Söylemlerimize dikkat edeceğiz. Kavgayla siyaset yapmayacağız" yönünde söylemleri olduğunu ve bugüne kadar kavga eden taraf olmadıklarını belirtti. Siyaseti topluma, gençlere sevdirmeye gayret ederek siyaset yaptıklarını ifade eden Ataş, "Buna bütün siyasiler mecburdur. Çünkü Türkiye kavgalı siyasetle çok şey kaybetti. Hiçbir şey kazanmadı. Geçmişte bunun örneklerini çok ağır bedellerle ödedik. Türkiye'nin yeniden o günlere dönmesini asla istemiyoruz. Birileri kasıtlı olarak, o kavgalı, kirli siyaset yapma zeminine Türkiye'yi çekmeye çalışsa da biz inşallah buna müsaade etmeyeceğiz. Biz her tür çatışmanın her tür şiddetin karşısındayız. Bundan sonra da karşısında olacağız" diye konuştu. Siyasette zaman zaman haddini aşan cümleler söylenebildiğine dikkati çeken Ataş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Söylenmek istenmeyip de ister istemez ağızdan bu tür şeyler çıkabiliyor. Bu ister genel kurulda, meclis çalışmalarında olsun, isterse dışarıda konuşmalarda olsun. Bu tür şeylerin doğru olmadığını düşünüyorum. Biz her zaman yükselen tansiyonu düşüren taraf olacağız. Kesinlikle insanlarımızı tahrik edecek bir dil ve üslup kullanmamaya özen göstereceğiz. Birileri zorla tahrik etmeye çalışsa bile. Bütün teşkilat mensuplarımıza bunu tavsiye ediyoruz ve söylüyoruz."




    AK Partili vekile göre oy oranları Yorumları