Askeri hedef alan yüzbaşı Özel Kuvvet!   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-17-2011 (13:58)   Son Mesaj: 02-17-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 539  

    02-17-2011

    Askeri hedef alan yüzbaşı Özel Kuvvet!

    Askeri hedef alan yüzbaşı Özel Kuvvet!


    Şırnak'ta bir yüzbaşının Mehmetçiği hedef tahtası haline getirerek atış talimi yaptığı görüntüler TSK'yı harekete geçirdi. "Böyle bir atış yöntemimiz yok" diyen TSK 'Güven Atışı'na dikkat çekti.

    Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, dün ortaya çıkan bir yüzbaşının Mehmetçiği hedef tahtası yaparak atış talimi yaptığı görüntüler üzerine TSK'nın soruşturma başlattığını duyurdu.

    Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'taki ''atış talimi'' görüntüleri ile ilgili, ''Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitiminin yer almadığını'' belirterek, görüntülerde yer alan subay hakkında gerekli işlemin başlatıldığını bildirdi.

    TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gönül, ''Şırnak'ta bir birlikte bir yüzbaşının erleri dizerek atış talimi yaptığına dair'' görüntülerin medyada yer aldığının belirtilmesi üzerine, ''Olay doğruysa fevkalade üzüntü verici, olmaması gereken, fevkalade yanlış ve müessif bir olay. Genelkurmay gerekli inceleme ve soruşturmayı başlatmış durumda'' dedi.

    DAHA ÖNCE GÜVEN ATIŞI YAPMIŞ

    TSK'dan yapılan yazılı açıklamada ise Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitiminin yer almadığı belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinde yapılan açıklamada "güven atışı" olarak adlandırılan bir atış şeklinin önceki yıllarda, askerleri hedef tahtası yapan yüzbaşının da katıldığı bir gösteride, TSK Özel Kuvvetler personeli tarafından icra edildiğini ve televizyonlarda da gösterildiğine dikkat çekti.

    Açıklamanın tam metni şöyle: "Bir subay tarafından yapılan tabanca atış görüntüleri bazı medya organlarına yansımıştır. Yapılan araştırma sonucu, olayın Şırnak/Akçay"da konuşlu 6"ncı Mot.P.Tugayı"nın Seslice"deki üs bölgesinde meydana geldiği tespit edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetlerinin atış yönergelerinde bu şekilde bir atış eğitimi yer almamaktadır. Ancak "güven atışı" olarak adlandırılan bir atış şekli, önceki yıllarda bizzat adı geçen personelin de katıldığı bir gösteride, TSK Özel Kuvvetler personeli tarafından icra edilmiş ve televizyonlarda da gösterilmiştir. Anılan subay hakkında gerekli işlem başlatılmıştır."
    Şırnak 6. Motorlu (İç Güvenlik) Piyade Tugayı Seslice Taburu"nda gerçekleştiği ileri sürülen olayda, daha önce Özel Kuvvetler"de görev yaptığı belirtilen Yüzbaşı Metin Gürcan, emrindeki askerlerle atış talimi yapıyor. Hedef tahtasını iki askerin eline veren yüzbaşı, iki manga askeri de hedef tahtasının iki yanına ve altına diziyor. Hedef tahtasından uzaklaşan yüzbaşı tabancasını, korku dolu bakışlarla ellerinde hedef tahtasını tutan Mehmetçikler"e doğru yönlendiriyor. Kendinden emin hareketlerle canlı hedef tahtasının karşısına geçen yüzbaşı, arka arkaya ateş ediyor.

    İşte dehşet görüntüler / VİDEO

    Kare kare skandal talim / GALERİ




    Askeri hedef alan yüzbaşı Özel Kuvvet! Yorumları