İşçiler kaçırıldı, aileler perişan   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-17-2011 (12:58)   Son Mesaj: 02-17-2011 (12:58)    Cevap: 0    Gösterim: 823  

    02-17-2011

    İşçiler kaçırıldı, aileler perişan

    İşçiler kaçırıldı, aileler perişan


    Irak'ın Kerkük şehrinde kaçırılan 3 Türk işçinin Aksaray'daki evlerinde tedirgin bekleyiş sürüyor.

    Irak'ın Kerkük şehrinde kaçırılan Aksaraylı Türk işçilerin evlerinde hüzün ve gözyaşı var. Kaçırılan işçilerden Muttalip Kütük'ün babası Naim Kütük, "Oğlumun askerlik belgeleri gelmişti.
    Kendisini beklerken kaçırılma haberini aldık. Yetkililerden sağ salim bulunmaları için yardım istiyoruz" dedi.

    Oğlunun Aksaray'da bulunan asansör firmasında 8 yıldır çalıştığını ve 23 gün önce Irak'a gittiğini söyleyen baba Naim Kütük, "Oğlum 8 yıldır aynı firmada çalışıyor. İşini de patronlarını da çok sever. Irak'ta bir iş olduğunu söylediklerinde tedirgin olmuştuk ama gitme de diyemedik. Orada bir hastanenin asansör işini yapıyorlardı" dedi.

    Baba Naim Kütük, "Oğlum 23 gün önce Irak'ın Kerkük şehrine çalıştığı firma ile gitmişti. Kaçırıldıkları günün ardından oğlumun çalıştığı firmanın Aksaray'daki yetkilisi evime geldi. Irak'ta bir sıkıntının olduğunu söyledi. O anda ciğerim cız etti. Ne oldu bir şey mi var dedim. O zaman oğlumun kaldığı evden 2 işçiyle birlikte kaçırıldığını söyledi.

    Öğrendiğimize göre, 5 işçiyle beraber kaldıkları eve silahlı kişiler baskın yaparak girmiş ve tehdit ederek oğlumla beraber 5 işçiyi yere yüz üstüne yatırmışlar. İki kişinin gözlerini, ellerini ve ayaklarını bağlayıp evde bırakırken, oğlum Muttalip ile beraber Ali Kulaksız ve Bahtiyar Kılıç'ı kaçırıp götürmüşler. Oğlum ve diğer işçilerin ertesi gün gelmemesi üzerine aynı hastanenin işini yapan diğer Türk firmaların çalışanları eve geldiklerinde Fahrettin Kulaksız ve Hasan isimli başka bir işçiyi elleri ve ayakları bağlı bir şekilde bulmuşlar. Daha sonra durumu Kerkük şehrinin güvenlik güçlerine ve Türk Konsolosluğuna bildirmişler.

    Bütün edindiğimiz bilgi bundan ibaret. Kaçırılan oğlum ve diğer işçilerden şu ana kadar bir haber alamadık. Evde bağlı bir şekilde bırakılan Fahrettin Kulaksız ile yaptığımız telefon görüşmesinde güvenlik birimleri ve Türk Konsolosluk yetkililerinin kaçırılan işçilerle ilgili araştırma yaptığını kendilerinin durumlarının iyi olduğunu öğrendik'' dedi.

    "OĞLUM BİR HAFTA SONRA ASKERE GİDECEKTİ"

    Oğlunun askerlik belgelerinin geldiğini belirten acılı baba Naim Kütük, "Oğlumla Irak'a gitmeden önce Ankara'ya gitmiştik. Orada benim omzuma elini koyarak hakkını helal et dedi ve vedalaştık. En son orda görüştük. Gittikten sonra kardeşi ile bir kez telefonla görüşmüş en kısa zamanda döneceğini ve iyi olduğunu söylemiş. Şimdi ise kaçırıldı haberini aldık. Ben Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Dışişleri Bakanımızdan ve bütün yetkililerden çocuğumun bulunarak getirilmesini istiyorum. Çocuğumun askere gitmesini istiyorum" diye konuştu.

    Genç işçinin kaçırıldığı haberini alan yakınları Kütük ailesinin Yunus Emre Mahallesi'ndeki evine akın ederken Aksaray Emniyet Müdür Yardımcısı Ertuğrul Gültekin, Naim Kütük'ü ziyaret ederek her türlü girişimin yapıldığını kısa sürede kaçırılan işçilerin bulunarak Türkiye'ye getirileceğini umut ettiklerini belirtti.

    Kütük'ün annesi, kardeşleri ve diğer yakınları kaçırılan işçilerin bulunarak biran önce Türkiye'ye getirilmesi için devlet büyüklerine güvendiklerini, beklemekten başka yapacak bir şeylerinin olmadıklarını ifade ettiler.






    İşçiler kaçırıldı, aileler perişan Yorumları