MHP'ye oy verilmesi için gerekçeyi açıkladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (23:56)   Son Mesaj: 02-16-2011 (23:56)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    02-16-2011

    MHP'ye oy verilmesi için gerekçeyi açıkladı

    MHP'ye oy verilmesi için gerekçeyi açıkladı


    MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, ''Tek dilli, tek millet gibi bir üniter yapılı bir devlet istiyorsanız, bunun böyle kalmasını istiyorsanız, bunun tek savunucusu olan MHP'ye oy veriniz'' dedi.

    Seçim çalışmaları kapsamında 10 milletvekili ile Edirne'de bulunan Toskay, Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'ndaki ''Türkiye Ekonomisi ve Siyasetin Gündemi'' konferansında konuştu.
    Katılımcılara, 57. hükümet ve şimdiki hükümet dönemindeki Türk ekonomisi hakkında bilgiler veren Toskay, AK Parti'nin 8 yıllık iktidar döneminde Türkiye'nin elindeki avucundaki bütün malları sattığını, geriye sadece Türk milletine borç bıraktığını öne sürdü.

    MHP'nin 41-42 yıldır siyaset yapan ciddi bir parti ve kurum olduğunu vurgulayan, bu kurumun içinde bulunanlar ve bu kurumu yönetenlerin öyle havadan bir yerlere gelmiş kişiler olmadığını belirten Toskay, şöyle devam etti:

    ''Herkes bu işe yıllarını, ömrünü verdi. Çok ciddi bilgi birikimi var. Hiçbirimiz de göstermeye çalıştıkları gibi maceraperest de değiliz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Biz çağ dışı değiliz. Küreselleşmeyi de politikayı da ekonomiyi de biliyoruz. Ama bizim önceliğimiz onlardan farklı olarak Türk milletinin ve Türkiye Cumhuriyeti'nin çıkarlarıdır. Biz yandaşı zengin etmeyiz. 3.5 yıldır bu ülkeyi koalisyonla yönettik. O koalisyonda ben dahil 12 bakanımız vardı. Bütün altına imza attığımız evraklar, dosyalar 8 yıldır ellerinde. Küçük bir hatamız varsa, beni asarlardı şu ana kadar. Bir tek şey söyleyebildiler mi beyler? Söyleyemezler. Biz gece yattığımız zaman huzur içinde uyuyoruz. Ama onların kabus gibi uyuduklarını biz biliyoruz.''

    -TÜRK HALKINA MESAJ VERMEYE ÇALIŞIYORUZ-

    Haziranda genel seçimlerin yapılacağını belirten Toskay, şunları kaydetti:

    ''Biz referandumdan bu tarafa Türk halkına mesaj vermeye çalışıyoruz. Ekonominin dışında siyasi mesaj da veriyoruz. Diyoruz ki 'Çok ciddi tehlike ile karşı karşıyayız'. İstiklal Savaşı'nın sonunda Atatürk ve silah arkadaşları tarafından büyük Türk milletinin büyük fedakarlığı ile kurulmuş olan bir devletimiz var. Bu devletimizin de temel felsefesi var. Bu temel felsefe Anayasamızın ilk 3 maddesinde yazıyor. 4. maddesinde de 'Bu ilk üç maddenin değiştirilmesi bile teklif edilemez' diyor.

    Biz diyoruz ki 'Bu adamlar, dışarıdan aldıkları talimatla Anayasa'nın ilk 3 maddesini, yani Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş felsefesini değiştirmek niyetindeler. Nedir bu kuruluş felsefesi, açık açık tekrarlayalım: Tek dil, tek millet, tek bayrak, üniter yapı başkent Ankara, İstiklal marşı. Bunlardan içinizde şikayeti olan var mı? Yok..

    Şimdi 2011 Haziran ayında yapılacak olan seçimde vereceğiniz oyların anlamı nedir. Eğer tek bayrakla sorununuz yoksa oyunuzu MHP'ye veriniz. Tek dilli, tek millet gibi bir üniter yapılı bir devlet istiyorsanız, bunun böyle kalmasını istiyorsanız, bunun tek savunucusu olan MHP'ye oy veriniz. Başkenti değişmesini istemiyorsanız, İstiklal Marşı'nın yanına başka bir şey ilave ed




    MHP'ye oy verilmesi için gerekçeyi açıkladı Yorumları