Maktul yakınları katili linç edecekti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-16-2011 (21:08)   Son Mesaj: 02-16-2011 (21:08)    Cevap: 0    Gösterim: 510  

    02-16-2011

    Maktul yakınları katili linç edecekti

    Maktul yakınları katili linç edecekti


    Malatya'da 12 yaşındaki Kenan Bahattin Avşar’ın harabe bir evde yakılarak öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşmasında ara kararın ardından maktul yakınları adliye salonunda sanığa saldırdı.

    Güvenlik ekipleri olayı güçlükle yatıştırırken anne Zeynep Avşar baygınlık geçirdi.
    Kenan Bahattin Avşar"ın ölümüyle ilgili açılan kamu davasının ilk duruşması Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi"nde görüldü. Duruşmaya anne Zeynep Avşar, Özcan Avşar, Onur Avşar ve yakınları katılırken hurdacılık yapan sanık A.G. de hazır bulundu.

    Duruşmada, öldürülen Kenan Bahattin Avşar"ın ailesinin müdahillik talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edildi. Mahkeme Başkanı Orhan Erdim, ilk ifadeleri okuduktan sonra iddiaları yöneltti. Erdim, sanığın eşi F.G"nin "Kocam A.G. akşam eve geldikten sonra iç çamaşırını yıkadı. Sarı bir gömlek ve krem rengi bir pantolon giyerek dışarı çıkmıştı. Bu pantolonda yanık izine benzer lekeler vardı. Eşim çocuklarla yakın olmaya çalışıyordu. Bir kez de bir çocukla kömürlükte gördüm" şeklinde ifadesi olduğunu belirtti.

    İddialarla ilgili söz hakkı tanınan A.G, tüm suçlamaları reddetti. Öldürülen çocuğu hiç tanımadığını belirten sanık, olay günü söz konusu metruk binaya hiç gitmediğini anlatarak tahliyesini istedi. Eşi ile arasının bir süredir bozuk olduğunu ifade eden A.G, bu yüzden aleyhinde ifade verdiğini öne sürdü. Sanığın savunmasının ardından Anne Zeynep Avşar ise olayın gerçekleştiği gün oğlunun akşam saatlerinde oynamak için çıktığını bir daha dönmediğini ifade etti. Olay yerinin kendilerine 300 metre uzaklıkta olduğunun altını çizen anne, sanık A.G"nin zaman zaman küçük çocuklarla birçok kez yan yana görüldüğünün iddia edildiğini anlattı. Konuşmasının bir bölümünde ağlayan anne "Sanık suçluysa lütfen itiraf etsin. O bile benim yüreğimi biraz olsun soğutur." dedi.

    Baba Özcan Avşar ise sanığı hiç tanımadığını, olay günü çocuğunun kendisinden oyun oynamak için 1 saatlik izin isteyerek çıktığını ve bir daha da dönmediğini ifade etti. Ağabey Onur Avşar ise sanığı olaydan bir gün önce gördüğünü ifade etti. Mahkeme heyeti duruşmada da tanık olarak A.A ve H.B isimli iki çocuğu da dinledi. 11 yaşındaki A.A, mahkemede verdiği ifade de olay günü gündüz saatlerinde sanığın harabe binada içki içtiğini söyledi. Öldürülen Kenan Bahattin Avşar"ın sanığa ait hurda aracını alarak uzaklaştığını anlatan A.A, sanık A.G"nin ise bir mahalleli tarafından dövülmek üzereyken kaçtığını dile getirdi.

    Tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasını vererek sanığın tutuklu olarak yargılanmasını istedi. Müdahil ve sanık avukatları da savunma için ek süre talebinde bulundu. Ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, davayı 16 Mart"a ertelerken sanığın tutuklu olarak yargılanmasını kararlaştırdı.
    MAHKEME SALONU KARIŞTI

    Ara kararın açıklanmasının ardından mahkeme salonu karıştı. Salonda bulunan müşteki yakını bir bayan söz almak istedi. Polisler söz almak isteyen bayanın ağzını kapatarak dışarı çıkarmaya çalışırken diğer müşteki yakınları jandarma arasında bulunan sanığa saldırmaya kalkıştı. Mahkeme heyetinin önünde gerçekleşen olayı güvenlik ekipleri güçlükle yatıştırdı. Gerginlik adliye koridorlarında da devam etti. Adliye kapısı önünde öldürülen Kenan Bahattin Avşar"ın annesi Zeynep Avşar baygınlık geçirdi. Güçlükle ayıltılan anne adliye önünde getirilen araca güçlükle taşındı. Araca binerken kendine gelen anne "Ne olur çocuğumun katilini bulun" diye bağırdı.
    17 Eylül 2010"da Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi'nde harabe bir evde gerçekleşen olayda, 12 yaşındaki Kenan Bahattin Avşar isimli çocuk öldürüldükten sonra yakılmıştı.




    Maktul yakınları katili linç edecekti Yorumları