Çağlayan yüzde 50'den fazla bekliyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-16-2011 (19:38)   Son Mesaj: 02-16-2011 (19:38)    Cevap: 0    Gösterim: 552  

    02-16-2011

    Çağlayan yüzde 50'den fazla bekliyor

    Çağlayan yüzde 50'den fazla bekliyor


    Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ''İnanıyorum ki millet bize bu seçimde, referandumda olduğu gibi yüzde 50'nin üzerinde oy desteği verecektir'' dedi.

    Bakan Çağlayan, İzmir programı kapsamında AK Parti İl Başkanlığını ziyaret ederek, İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve diğer yöneticilerle görüştü. Daha sonra salondaki partililere hitap eden Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''Durmak yok, yola devam'' sözünü hatırlatarak, bu düşünceyle seçimlere hazırlandıklarını belirtti.
    Türk milletinin kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de unutmadığını dile getiren Çağlayan, AK Parti'nin kurulduktan kısa süre sonra iktidar olduğunu, 2004'teki mahalli seçimlerden başarıyla çıktığını, 2007'de yüzde 47 oranında oy aldığını, 2009'daki yerel seçimlerde de yine birinci parti olduğunu söyledi.

    AK Parti'nin ayrıca 2 referandumdan başarıyla çıktığını anlatan Bakan Çağlayan, milletin partilerine ciddi manada destek verdiğini, bunun ''8 yılda hiçbir partiye nasip olmayacak bir başarı olduğunu'' belirtti.

    Devlet Bakanı Çağlayan, AK Parti'nin gücünü haktan, hukuktan ve milletten aldığını ifade ederek, ''İnanıyorum ki millet bize bu seçimde, referandumda olduğu gibi yüzde 50'nin üzerinde oy desteği verecektir'' diye konuştu.

    İzmir Büyükşehir Belediyesini AK Parti'nin kazanmadığını, ancak Ankara'ya, İstanbul'a ne yapılıyorsa kalkınması için aynı desteğin İzmir'e de sağlandığını belirten Çağlayan, Hazirandaki seçimde İzmir'den 19 milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

    AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay da yoğun programına rağmen kendilerini kırmayıp il binasına gelen Bakan Çağlayan'a teşekkür etti.

    Akay, Bakan Çağlayan'a, Başbakan Erdoğan'ın hayatının anlatıldığı ''Bir Liderin Doğuşu'' adlı kitabı hediye etti.

    Bu arada bir vatandaş, Bakan Çağlayan'a, Başbakan Erdoğan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'e iletilmesi için 2 mektup verdi.

    -ESBAŞ ZİYARETİ-

    Bakan Çağlayan daha sonra, Ege Serbest Bölgesini (ESBAŞ) ziyaret ederek, ESBAŞ yöneticileriyle basına kapalı görüştü.

    ESBAŞ konferans salonunda iş adamlarına hitap eden Çağlayan, İzmir'in Türkiye ekonomisinde daha fazla yer alması için önemli ve ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti.

    Serbest bölgelerin kendisi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Çağlayan, serbest bölgelerin amacının ihracatı artırmak ve dünya ticaret pastasından daha fazla pay almak olduğunu anlattı.

    Bakanlığına bağlı 19 serbest bölge bulunduğunu ifade eden Çağlayan, Türkiye'nin ekonomik anlamda önemli mesafeler kat ettiğini, ihracatın geçen yıl 114 milyar dolar olduğunu, 2023'de 500 milyar dolara çıkarmak için çalıştıklarını söyledi.

    Bakanlık bünyesindeki Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğünde ciddi bir yapılanma oluşturduklarını dile getiren Bakan Çağlayan, ''Yeni bir anlayış, yeni bir solukla Türkiye için alacağımız önemli kararları birlikte vereceğiz'' dedi.

    Bakan Çağlayan, konuşmasının sonunda, rahatsızlığı nedeniyle ABD'de bulunan ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer'i telefonla arayarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

    ESBAŞ Genel Müdürü Mehmet Pulak da ESBAŞ'ın Türkiye'nin ileri gelen, dünyanın sayılı çağdaş endüstri merkezlerinden birisi olmasını amaçladıklarını bildirdi. Pulak, 2010 yılında ESBAŞ'tan yurt dışına 1 milyar 350 milyon dolarlık satış yapıldığını, bunun 1 milyar 120 milyon dolarının üretim ruhsatlı firmaların satışı olarak gerçekleştiğini söyledi.




    Çağlayan yüzde 50'den fazla bekliyor Yorumları