Üsküdar'ın defin hizmeti örnek oldu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (17:43)   Son Mesaj: 02-16-2011 (17:43)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    02-16-2011

    Üsküdar'ın defin hizmeti örnek oldu

    Üsküdar'ın defin hizmeti örnek oldu


    Üsküdar Belediyesi’nin ilçede vefat eden vatandaşların defin işlemleri ile ailelerine en zor günlerinde hizmet etmek için kurduğu Taziye Komisyonu bir çok belediyeye örnek oldu. Yetkiler projeyi uygulamalı olarak inceledi.

    Üsküdar Belediyesi"nin ilçede vefat eden vatandaşların defin işlemleri ile ailelerine en zor günlerinde hizmet etmek ve destek olmak amacıyla kurmuş olduğu Taziye Komisyonu"nun çalışmaları örnek proje ve hizmet olarak dikkat çekiyor.

    Üsküdar Belediyesi Taziye Komisyonu"nunun çalışmalarını ilçe ve beldelerinde uygulamak isteyen bir çok belediye, komisyonun hizmetlerini ve yapılan çalışmaları yerinde görmek için Üsküdar Belediyesi"ni ziyaret ediyor. Eskişehir"in 360 bin nüfusa sahip en büyük ilçesi olan Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, vefat eden vatandaşların ailelerine yönelik olarak başlatmayı planladıkları hizmetle ilgili olarak Üsküdar Belediyesi"ni ziyaret ederek Taziye Komisyonu"nun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

    Üsküdar"da oturan aileleri yakınlarının vefatı sonrası en kötü günlerinde yalnız bırakmayan belediye yetkilileriyle birlikte önce Üsküdar Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü"nde yapılan çalışmaları inceleyen Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, daha sonra da defin sonrası aile ziyaretlerine eşlik etti.
    Geçtiğimiz yıl Üsküdar"da oturan toplam 2 bin 305 kişi hayatını kaybederken Üsküdar Belediyesi Taziye Komisyonu bin 132 aileye başsağlığı ziyaretinde bulundu. bin359 ailenin talebi üzerine de belediyeye ait otobüsleri cenaze hizmetlerinde kullanılmak üzere tahsis edildi.




    Üsküdar'ın defin hizmeti örnek oldu Yorumları