MHP'li Vural'dan Mısır ve Tunus'a Erdoğan tavsiyesi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (17:28)   Son Mesaj: 02-16-2011 (17:28)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    02-16-2011

    MHP'li Vural'dan Mısır ve Tunus'a Erdoğan tavsiyesi

    MHP'li Vural'dan Mısır ve Tunus'a Erdoğan tavsiyesi


    MHP Grup Başkanvekili Oktay Türkiye'de 'Mübarekleşen' bir iktidarın olduğunu belirterek Mısır ve Tunus'takilere şu tavsiyelerde bulundu:


    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, telefon dinlemeleri konusunda hiçbir tedbir almadığını belirterek, "Ben niye tedbir alayım. Ben bu ülkenin hür bir vatandaşıyım. Beni kimse tehdit edemez" dedi.
    MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün grup toplantısında MHP'ye TOKİ ile ilgili yönelttiği eleştirilere cevap verdi. Erdoğan'ın, 'TOKİ'nin kapısına kilit vurmuşlardı' sözlerine tepki gösteren Vural, "TOKİ bittiyse TOKİ'nin başındaki adamı niye önce müsteşar yardımcısı, sonra müsteşar yaptın? Madem yan gelip yattıysa neden onu müsteşarlığa getirdin" diye konuştu.

    Toplu konut yapımının önemli olduğunu kendilerinin de kabul ettiğini belirten Vural, "Bugüne kadar toplu konutta yapılanlara teşekkür ediyoruz. Evi olmayan insana ev vermek elbette saygıdeğer bir davranıştır ama ev verirken rantı yandaşlara paylaştırmak kabul edebileceğimiz bir husus değildir. Bu konutlar yapılırken birilerine rant sağlanmasını sorgulamayacak mıyız?" dedi.

    "MHP, PİSLİĞE BULAŞACAK PARTİ DEĞİLDİR"

    Başbakan Erdoğan'ın, 'Sizin pisliklerinizi temizledik' ifadelerine de değinen Vural, MHP döneminin tertemiz olduğunu savunarak, "MHP, bir Başbakan'ın ifadesiyle pisliğe bulaşacak parti değildir" diye konuştu.

    Basın toplantısının sonunda gazetecilerin sorularını da cevaplayan Vural, CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın, aralarında Oktay Vural'ın da bulunduğu 3 bin kişinin dinleme listesinde olduğunu açıkladığının hatırlatılması üzerine, Türkiye'de insanların dinlenmediğine ilişkin bir şüphenin bulunmadığını, bunun çok yeni bir şey olmadığını söyledi.

    O dinleme CD'lerinin nereye gittiğini bildiklerini kaydeden Vural, başkulağın kim olduğunu merak ettiklerini dile getirdi. Bugün Türkiye'de bir korku imparatorluğu oluşturulmak istendiğini ifade eden Vural şöyle konuştu:

    "Türkiye'de 'Mübarekleşen' bir iktidar var. Mısır'dakilere, Tunus'takilere tavsiye ediyorum, bu iktidarı örnek almayın. Bu iktidar giderek diktatörleşiyor."

    "KORKU İMPARATORLUĞUNA TESLİM OLACAK ÜLKÜCÜ YOKTUR"

    Vural, 'Siz böyle bir liste gördünüz mü?' sorusuna, "Ben böyle bir liste görmedim" karşılığını verdi. Dinlenmemek için bir tedbir alıp almadığının sorulması üzerine Vural şunları kaydetti:

    "Benim kötü bir şeyim yok ki. Gizli saklım yok. Önemli olan bunları kötüye kullanacak bir irade olması. Ben niye tedbir alayım. Ben bu ülkenin hür bir vatandaşıyım. Beni kimse tehdit edemez. Korku imparatorluğuna teslim olacak ülkücü yoktur. Biz tunç yürekliyiz. Evren'in diktatoryasına karşı durmuşuz da Tayyiban'a karşı mı durmayacağız. Kimse benim iletişim kanallarımı kısıtlayamaz. Haberleşme hürriyetim kısıtlanıyorsa bunun baş sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. Burası çetelerin yönettiği bir ülke lamaz. Kendi kendimi kısıtlamam."

    MHP Erzurum İl Başkanı'nın, Erzurum'daki oyunlarla ilgili bir basın toplantısı yapılarak

    oyunların koordinatörüne 14 bin lira maaş verilmesini eleştirdiğini anlatan Vural, bu basın toplantısından sonra il başkanının gözaltına alındığını açıkladı. Tutuklanma talebiyle ağır ceza mahkemesine sevk edilen İl Başkanının serbest bırakıldığını anlatan Vural, "Haksızlık karşısında konuştuğumuz için bizi hapse mi atacaklar, öldürecekler mi?" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

    Vural, geçen hafta Aydın'da Manisa Milletvekili Erkan Akçay ile katıldıkları bir toplantıda yaptıkları konuşmalar nedeniyle haklarında hazırlanan fezlekenin Meclis'e gönderildiğini dile getirerek, yaptıkları siyasi eleştirilerden dolayı, hakaret ettikleri gerekçesiyle Meclis'e fezleke gönderildiğini belirtti.

    Yargıçların, iktidarın baskısı altında olduklarını öne süren Vural, siyasi eleştirilerin bile hakaret olarak değerlendirildiğini söyledi. Vural, Başbakan Erdoğan hakkında bir televizyon programında Darbe Anayasasını savunanlar darbeci' dediği için dava açtığını ancak mahkemenin kovuşturmaya yer olmadığı kararını verdiğini açıklayarak, "Başbakan'ın bu millete 'darbeci' demesi görevi gereği olarak görüldü" şeklinde konuştu.







    MHP'li Vural'dan Mısır ve Tunus'a Erdoğan tavsiyesi Yorumları