Ağrı-Van karayoluna çığ düştü   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (12:25)   Son Mesaj: 02-16-2011 (12:25)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    02-16-2011

    Ağrı-Van karayoluna çığ düştü

    Ağrı-Van karayoluna çığ düştü


    Ağrı'nın Hamur ilçesine bağlı Burgulutaş mevkiine çığ düşmesi sonucu kapandı. 200 aracın saatlerce mahsur kaldığı Ağrı-Van karayolu 3 saat süren çalışmalar sonucu açılabildi.

    Ağrı'da etkili olan tipi ve sis hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Gece saatlerinde Burgulutaş mevkiine çığ düşmesi sonucu Ağrı-Van karayolu ulaşıma kapanırken, sürücülerin imdadına Karayolları ve trafik ekipleri yetişti.
    Kapalı karayolu yaklaşık 3 saat süren yoğun çalışmanın ardından kontrollü olarak açılırken, trafik ekipleri sürücüleri zincir takmaları konusunda uyardı. Tipi nedeni ile oldukça zor saatlerin yaşandığı gecede tır sürücüleri saatlerce Hamur ilçesinde mahsur kalarak yolun trafiğe açılmasını beklediler. Çığın temizlenmesi sonrası karayolunda akış yeniden başladı.

    Patnos'tan Ağrı'ya gelirken önüne çığ düştüğünü belirten Kutlu Özer adlı sürücü, ölümden döndüğünü söyledi. Samsun'dan Malazgirt'e gübre taşıyan TIR sürücüsü Bilal Günay, yolun çok kötü olduğunu ve saatlerce Hamur'da mahsur kaldıklarını dile getirdi.

    Tipi nedeni ile yolların sürekli kapandığını vurgulayan Karayolları kepçe operatörü Ahmet Kaya ise, buna rağmen sürekli çalıştıklarını ve yolları açtıklarını ifade etti.




    Ağrı-Van karayoluna çığ düştü Yorumları