Kanser hastası öğretmen adayına umut ışığı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-16-2011 (12:25)   Son Mesaj: 02-16-2011 (12:25)    Cevap: 0    Gösterim: 582  

    02-16-2011

    Kanser hastası öğretmen adayına umut ışığı

    Kanser hastası öğretmen adayına umut ışığı


    Kanseri hastalığı ile mücadele ederken bir yandan da öğretmen olarak atanmayı bekleyen Şafak Bay'ın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün desteğiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) devam edilen tedavisinde umut ışığı doğdu.

    Şafak Bay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimini sürdürdüğü 2005 yılında kemik kanseri hastalığına yakalandığını ancak eğitimini yarıda bırakmayarak 2006 yılında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin Türkçe Öğretmenliği bölümünü başarıyla tamamladığını hatırlattı.
    Daha sonra bir yandan hastalığıyla mücadele ederken, öte yandan da göreve başlayabilmek için KPSS'ye hazırlandığını anlatan Bay, aradan geçen süre içerisinde hem hastalığının ilerlediğini hem de sınavda başarılı olamadığını belirtti.

    Kendisi gibi atama bekleyen öğretmen adayı arkadaşlarıyla açlık grevine başlamasıyla gündeme geldiğini dile getiren Bay, şöyle devam etti:

    ''Mücadelem sırasında sıkıntılı günler geçirdim. Fakat Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün durumumla ilgilenmesi ve talimat vermesi ile GATA'da tedavime başlandı. 3 aydır hastanede kemoterapi tedavisi görüyorum. Ağrılarım çok artmış durumda. Bu nedenle sürekli morfin kullanıyorum ve adeta bağımlı hale geldim. 3 aydır hastanede olduğum için yürüme yeteneğim de zayıfladı. Bu sorunu giderebilmek için fizik tedavi çalışmaları da yapılıyor.

    GATA'da çok sayıda tedavi yöntemi denendi. Günlük ortalama 20 hap kullandığım hastanede son olarak Türkiye'de daha önce diğer kanser türlerinde kullanılmasına rağmen kemik kanserinde ilk kez bende denenen bir ilaçla umut aranmaya başlandı. Tedavimde son umut olan bu yönteme devam edilip edilmeyeceği ise 15 gün sonra hazırlanacak raporla belirlenecek. Eğer olumlu gelişmeler kaydedilirse, bu tedavi sürdürülecek. Fakat raporda olumsuzluk belirlenirse son umudum olan bu yöntemden de vazgeçilecek. Bu yöntemin olumlu sonuç vermesini çok istiyorum. Çünkü ilk kez bende denenecek bu yöntem ile diğer kemik kanseri hastaları için umut kapısı aralamış olacak. Bu aynı zamanda benim için de son şans.''

    Hayattan beklentilerinin hiç bir zaman sona ermediğini ifade eden Bay, ''Bu hastalığı yenip mesleğime başlayacağım günün hayalini kuruyorum. Kullanılan ilacın da bana yararlı olduğu kanaatindeyim. Çünkü doktorların ifadesine göre giderek zayıflamam gerekirken, son haftalarda 11 kilo aldım. Ayrıca kan tahlillerinde de düzelmelerin yaşandığı belirtildi. Bu yüzden artık iyileşebileceğimi düşünüyorum'' dedi.

    Öğretmen adayı Bay, kendisine destek veren Cumhurbaşkanı Gül'e teşekkür ederek, bundan sonraki süreçte de desteklerini hissetmek istediğini kaydetti.

    -''ŞAFAK ÖĞRETMEN UMUT OLACAK''-

    Özellikle son 1 yıldır hiç yalnızlık hissine kapılmadığını anlatan Bay, ''Hiç beklemediğim bir anda ünlü isimler ve daha önce yüzünü dahi görmediğim insanlar, hastane odamın kapısını çalıyor, ellerindeki çiçeklerle geçmiş olsun ziyaretime geliyorlar. Bu beni inanılmaz derecede mutlu ediyor. Çünkü yalnız olmadığımı gördükçe, güzel günlerin beni beklediğini hissediyorum'' dedi.

    Okuldan beraber mezun olduğu bir arkadaşının atanarak göreve başladığını, bu yıl ise ilköğretim 1. sınıf öğrencilerini okuttuğunu anlatan Bay, şöyle konuştu:

    ''Geçtiğimiz günlerde arkadaşımın öğrencileri bana bir sürü hediye gönderdi. Hediye paketlerini açtığımda şok oldum. Çünkü içerisinde daha 1. sınıf öğrencisinin el yazısıyla oluşturulan 'Şafak Öğretmen Umut Olacak' şeklinde bir not vardı. Bir gün birlikte ders yapma hayalini kurduğum öğrencilerden böyle bir temenni almam, yaşamam gerektiği konusunda beni kamçıladı. Şu an çocukların gönderdiği balonlarla odamı süsledim. Notu ise uykudan uyandığım zaman görebileceğim bir yere yapıştırdım. Gözümü açtığımda küçücük ellerden çıkan umut dolu sözleri gördükçe, neden bu kadar öğretmenlik aşkıyla tutuştuğumu daha iyi anlayabiliyorum. Çünkü öğretmen olmak bir ayrıcalık.''

    -RÜYALARINDA ÖĞRENCİLERİ GÖRÜYOR-

    İlk önce sağlığına kavuşacağı, ardından da mesleğe başlayacağı günün hayaliyle yaşama tutunduğunu anlatan öğretmen adayı Bay, son günlerde sık sık rüyalar gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

    ''Aldığım morfinin etkisinden mi bilmiyorum ama bu ara çok sık rüya görür oldum. Herkes rüyasında sevgilisini, ailesini veya memleketini görür. Ama ben, hayata bağlanmamı sağlayan öğrencileri görüyorum. Onların gözlerindeki ışıltı ve bir şeyleri öğrenme arzusu, sanırım benim hissetmek istediğim en büyük şey. Bir gün sadece hastaları ziyaret etmek için geleceğime inandığım hastanelerin hayatımdaki yerini sınıflar ve okul bahçeleri alacak.''




    Kanser hastası öğretmen adayına umut ışığı Yorumları