Özkan ve Balbay bağımsız aday olacaklar   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-16-2011 (12:13)   Son Mesaj: 02-16-2011 (12:13)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    02-16-2011

    Özkan ve Balbay bağımsız aday olacaklar

    Özkan ve Balbay bağımsız aday olacaklar


    Ergenekon Davası'nda haklarındaki suçlamalar nedeniyle uzunca bir süredir hapiste olan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay'ın yapılacak seçimlerde milletvekili adayı olmaları konusunda iki partinin ismi geçiyor.

    Fatih Altaylı'nın köşe yazısı
    Önce CHP bu iki ismi aday gösterebileceğini gayri resmi olarak da olsa açıkladı.
    Daha sonra bunun henüz kesinleşmiş bir fikir olmadığı söylendi.
    Sonra DSP ortaya çıktı ve Özkan ile Balbay"ın Demokratik Sol Parti"den milletvekili adayı olabilecekleri iddiası ortaya atıldı.
    Her iki adaylık iddiası da resmiyet kazanmadı, fikir cimnastiği ya da kamuoyunun nabzını yoklama düzeyinde olarak ortada kaldı.
    Ancak işin aslı pek de öyle değil.
    Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay, Haziran 2011 milletvekili genel seçimlerinde büyük bir ihtimalle aday olacaklar.
    Ancak ne CHP"den, ne de DSP"den.
    Her iki gazeteci de şu sıralarda tanıdıkları araştırma şirketlerine anketler yaptırarak "bağımsız aday" olma konusunda karar verme ve bölge belirleme çalışması içindeler.
    Tuncay Özkan büyük bir ihtimalle İstanbul 1. Bölge"den, yani Kadıköy"ü de içine alan seçim bölgesinden bağımsız aday olacak.
    Mustafa Balbay"ın ise Ankara"da 1. Bölge"den, yani Çankaya"yı da kapsayan seçim bölgesinden "bağımsız aday" olma konusunda kararlı olduğu söyleniyor.
    Yapılan araştırmaların sonuçlarına göre Tuncay Özkan"ın İstanbul 1. Bölge"den aday olması halinde, ciddi bir oy alacağı ve alacağı oyların bu bölgede CHP"ye en az 2 milletvekili kaybettireceği söyleniyor.
    Aynı şekilde Mustafa Balbay"ın Ankara 1. Bölge"den aday olması halinde CHP"nin burada da büyük bir yara alacağı kesin.
    Şimdilik fikir bu.
    Tabii tüm bu araştırmaların ve bağımsız adaylık fikrinin, CHP"yi bu ikiliye yaklaştırmak ve aday gösterilmelerini sağlamak için yapılmış bir altyapı çalışması olması da mümkün.

    Habertürk




    Özkan ve Balbay bağımsız aday olacaklar Yorumları