Örnek: Türkiye bir hukuk devleti değil   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-15-2011 (17:57)   Son Mesaj: 02-15-2011 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 485  

    02-15-2011

    Örnek: Türkiye bir hukuk devleti değil

    Örnek: Türkiye bir hukuk devleti değil


    Balyoz davası kapsamında tutuklanan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek Balyoz davasını ilginç sözlerle eleştirdi.

    Balyoz davası kapsamında tutuklanan Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in eşi Sevil Örnek, avukatların davada savunma yapmayacakları yönündeki iddialara ilişkin, "Avukatımızla görüşmedim. Ben de bunları basından takip ettiğim kadarıyla biliyorum. Ne gerekiyorsa yapılacak" dedi. Örnek, Türkiye'nin bir hukuk devleti olmadığını savundu.

    Sevil Örnek, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan ile birlikte, Balyoz davası kapsamında tutuklanan 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Mustafa Korkut Özarslan'ın annesi Bedriye Özarslan'ın Selimiye Camii'ndeki cenaze törenine katıldı. Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Örnek, Balyoz davasında sanık avukatlarının savunma yapmayacakları yönündeki iddialara ilişkin, "Onları hiç bilmiyorum. Avukatımızla görüşmedim. Ben de bunları basından takip ettiğim kadarıyla biliyorum.

    Ne gerekiyorsa yapılacak. 169 kişiyi kapıyorlar ve hapse atıyorlar. Kaçtı mı bu insanlar. Kaçacak seviyede hiçbir insan da yok aralarında. Kravatlarını taktılar, gittiler" dedi.

    "Eşleri, komutanların savunma yapmayacaklarını söylediler. Siz de böyle bir kararı destekliyor musunuz?" sorusu üzerine de Sevil Örnek, "Bu konuyu hiç bilemiyorum. Gerçi bir hukuk devletinde yaşamadığımız için avukatlara da danışsam, onların söylediği hiçbir şey uygulanmadığı için bilemiyorum. Bunu zaman gösterecek. Hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

    Örnek, "Bu zaman kadar savunma yapamadıklarını söylüyorlar. Ne diyeceksiniz?" sorusuna ise, "Evet, evet. Biz bir hukuk devletinde yaşıyor muyuz? O zaman neden avukat tutup, savunma hazırladılar, neden onları okuyorlar kendini savunamıyorsa?" diye karşılık verdi.




    Örnek: Türkiye bir hukuk devleti değil Yorumları