Şırnak, Cizre ve Dargeçit'te izinsiz gösteri   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-15-2011 (16:56)   Son Mesaj: 02-15-2011 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    02-15-2011

    Şırnak, Cizre ve Dargeçit'te izinsiz gösteri

    Şırnak, Cizre ve Dargeçit'te izinsiz gösteri


    Şırnak merkez ve Cizre ilçesi ile Mardin'in Dargeçit ilçesinde, izinsiz gösteri yapan, taş, molotofkokteyli ve havai fişekle güvenlik güçlerine saldıran gruplara tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

    Şırnak'ta terör örgütü PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişini protesto etme bahanesiyle bir grup BDP İl Binası önünde bir araya geldi.
    BDP'li grup, ellerinde terör örgütü elebaşının posteri olduğu halde yürüyüşe geçti. Grup, terör örgütü PKK ve elebaşı lehine sloganlar atarak Ömer Kapak Meydanı'na kadar yürüdü. Burada sloganlar atmaya devam eden grup kısa süreli oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

    Cizre ilçesinde BDP ilçesi binası önünden toplanan bir grup, İdil Caddesi'ne yürümek istedi. Polisin uyarılarına rağmen dağılmayan grup, havai fişek, taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Polis, biber gazı ve tazyikli suyla gruba müdahale etti.

    Ara sokaklarda, çoğunluğu çocuklardan oluşan grupların yer yer gösterileri sürüyor.

    Dargeçit ilçesinde de Bahçebaşı Mahallesi'nde izinsiz gösteri yapmak isteyen grup toplanarak yürümek istedi. Grup, polisin ''dağılın'' uyarılarına taş ve molotofkokteyli ile karşılık verdi. Polis, gruba biber gazı ve basınçlı su ile müdahale etti. Çıkan olayda, göstericiler tarafından yaklaşık 50 iş yerinin camları kırıldı.

    İlçede, izinsiz gösteriler yer yer devam ediyor.




    Şırnak, Cizre ve Dargeçit'te izinsiz gösteri Yorumları