Kamalak: Erbakan'ın borcu yoktur   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-15-2011 (14:37)   Son Mesaj: 02-15-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 591  

    02-15-2011

    Kamalak: Erbakan'ın borcu yoktur

    Kamalak: Erbakan'ın borcu yoktur


    Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kamalak, “Ortada Prof. Dr. Necmettin Erbakan’a izafe edilmesi gereken, hukuki anlamda bir borç yoktur'' dedi.

    Kamalak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kamalak, torba kanundaki düzenlemenin Refah Partisi hesaplarını kapsadığı iddialarını değerlendirirken, "Aslında ortada Sayın Genel Başkanımıza, Prof. Dr. Necmettin Erbakan"a izafe edilmesi gereken, hukuki anlamda bir borç yoktur. O borç, yazık ki, 28 Şubat ürünü bir yüktür. Hukuk dışı bir yüklemedir. Şunu diyeceksiniz; "Hocam ortada bir mahkeme kararı var". Amenna. Ama biz mahkeme kararlarıyla bu ülkede başbakan ve bakanları asmadık mı? Bakın ben iddia ediyorum. Ortada bir borç yok. Darbenin yüklediği bir yük vardır" dedi.
    -BORÇ DÜŞTÜYSE ÜZERİNİ İKRAM DİYE DAĞITIRIZ-

    1997 yılında Refah Partisi"nin Hazine"den aldığı yardımın toplam 714 milyar TL olduğunu söyleyen Kamalak, "Anayasa Mahkemesi mali denetimlerine göre, o dönem için ikinci büyük parti olan DYP"nin harcamış olduğu miktar 1.5 trilyondur. Üçüncü büyük parti olan Anavatan Partisi"nin harcamaları ise 1.3 trilyon liradır" dedi. Bu rakamlara karşı Refah Partisi"ne adeta "Bir kuruş harcama yapmamışsınız. Elektrik, su, personel giderleri ve kırtasiye giderleri hiç olmamış" denildiğini belirten Kamalak ,"Refah Partisi"nin tüm malvarlığına el konuldu. O paralarla alınmış olan eşyalarına, araçlarına vs el konuldu. Faturaları da geçersiz sayıldı. Hem malı aldılar, hem de onlar için ödenmiş bedeli istiyorlar" diye konuştu. Şu anda ise 714 milyar lira için 2100 misli faiz istendiğine dikkat çeken Kamalak, "Bir de kanaatimce iyi niyetli mi kötü niyetli mi onu bilemiyorum. Kişilerin niyetini sorgulayacak, yargılayacak değilim. Basından öğrendiğimiz kadarıyla, Sayın Genel Başkanımızın bu torba yasa diye bilinen yasadan istifade etmesi mümkün değildir. Gazetelerimiz yazık ki, konuyu incelemeden manşetten haber veriyorlar ama bu olayın aslı yoktur. Gazeteciler, "Erbakan"ın borcu 1 milyona düştü" diye yazdılar. Eğer öyleyse, biz üzerini gazetecilere ikram olsun diye dağıtırız. Ne dersiniz, araştırın bakalım. Şu ana kadar 5 trilyon ödenmiş" diye konuştu.

    -BALYOZ YORUMU: "KESER DÖNER SAP DÖNER, BİR GÜN GELİR HESAP DÖNER"-

    Kamalak, Balyoz Davası kapsamındaki tutuklamaların ise "üzücü" olduğunu ifade ederek, "Ne yazık ki ordunun içinde hala yeniçeri zihniyeti taşıyan bir grup vardır. Sevindirici yönü ise bütün bu subayları değerlendirdiğimizde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yüzde 10'una tekabül etmektedirler. Demek ki ordumuzun yüzde 90'ı milli iradeye saygılı. Yargılamalarda ibret vardır. Yargılamaların yapıldığı kanunlar 28 Şubat"ta çıkarıldı. 4442 sayılı iktisadi amaçlı çete oluşumuyla ilgili kanuna TBMM'deyken itiraz etmiştim. Keser döner sap döner, bir gün gelir hesap döner" dedi.




    Kamalak: Erbakan'ın borcu yoktur Yorumları