'Doktorum' diyerek hasta yakınlarını dolandırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-15-2011 (14:08)   Son Mesaj: 02-15-2011 (14:08)    Cevap: 0    Gösterim: 445  

    02-15-2011

    'Doktorum' diyerek hasta yakınlarını dolandırdı

    'Doktorum' diyerek hasta yakınlarını dolandırdı


    İzmir ve çeşitli illerdeki hastanelerde, özellikle yaşlı kişilere kendini doktor ya da hastane çalışanı olarak tanıtıp işlerini halledeceğini söyleyerek dolandırdığı iddia edilen E.G. (39) ve suç ortağı A.G. (20) yakalandı.

    Şu ana kadar aynı yöntemle yaklaşık 15 bin TL dolandırdığı ortaya çıkan zanlılardan E.G.'nin, poliste 84 suçtan kaydı bulunduğu, ayrıca yedi dolandırıcılık ve hırsızlıktan arandığı ortaya çıktı.
    Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İzmir ve diğer illerdeki hastanelerdeki dolandırıcılık olaylarını incelemeye aldı.

    Şikayetler doğrultusunda yapılan araştırmalarda şüpheli kişinin, özellikle yaşlı vatandaşlara kendisini doktor olarak tanıttığı, ilaç, iğne ve ulaşım gibi konularda yardım edeceğini söyleyerek para, altın ve cep telefonu gibi değerli eşyalarını aldığı, bu sırada yanına gelen suç ortağının, "Hocam" diye hitap ederek güvenilirliğini arttırdığı, sonra da ortadan kayboldukları belirlendi.

    Hastanelerin güvenlik kameraları kayıtlarının incelenmesi sonucu eşkali tespit edilen zanlılar E.G. ve A.G., takip edilerek Konak ilçesi Basmane semtinde yakalandı. İki zanlının, bugüne kadar aynı yöntemle beşi İzmir'de olmak üzere Afyonkarahisar, Antalya, Aydın, Çanakkale, Denizli, Edirne, Konya, Kütahya. Sakarya, Burdur ve Uşak"ta 16 dolandırıcılık olayına karıştığı belirlendi.

    Şüphelilerin üzerinde sahte kimlik, belge ve akredite kartı ele geçirildi. Karıştıkları iddia edilen dolandırıcılık olaylarından ise altın ve para olmak üzere yaklaşık 15 bin TL'lik haksız kazanç sağladıkları belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan iki zanlı, adliyeye sevk edildi.




    'Doktorum' diyerek hasta yakınlarını dolandırdı Yorumları