Şahin: Hakim ve savcıların yürüttüğü işlemdir   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-15-2011 (13:37)   Son Mesaj: 02-15-2011 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 433  

    02-15-2011

    Şahin: Hakim ve savcıların yürüttüğü işlemdir

    Şahin: Hakim ve savcıların yürüttüğü işlemdir


    TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Balyoz davası kapsamında verilen tutuklanma karaları ile ilgili olarak kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği yargının verdiği kararla ilgili bir değerlendirme yapamayacağını belirtti ve ekledi:

    Şahin, "Türk yargı sistemi içerisinde hakim ve savcı arkadaşların yasal çerçevede yürüttükleri işlemlerdir" dedi.
    Şahin, Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişik kurulmasının 90. Yıldönümü dolayısıyla TBMM'de açılan resim sergisinin açılışının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Balyoz tutuklanmalarını nasıl değerlendirdiğine ilişkin soru üzerine Şahin, "Böyle bir soruyu yasama organı başkanına soruyorsunuz. Türkiye'de kuvvetler ayrılığı ilkesi gereği yasama organı yargının yargı organın yasamanın işine karışmaz. Ayrı ayrı alanlarda faaliyette olurlar. Sorduğunuz soru tamamen yargısal faaliyettir. Türk yargı sistemi içerisinde Türk adaletine hükmetmeye çalışan hakim ve savcı arkadaşların yasal çerçevede yürüttükleri işlemlerdir. Benim doğrudur, yanlıştır, haksızdır diye bir değerlendirme yapmam mümkün değil. Hiç kimsenin böyle bir değerlendirme yapması gerekir. Bu tutuklananlar henüz suçlu değiller haklarında iddialar var. Yargılanacaklar. Şu anda zanlı durumundadırlar. O nedenle yargı süreçlerinin takip ekmenin dışında demokratik bir ülkede bize ve diğer organlara başak görev düşmez diye değerlendiriyorum" diye konuştu. Oda TV'deki aramalar ile ilgili soru üzerine ise Şahin,"O da yargısal bir faaliyettir. Cumhuriyet Başsavcılığının girişimiyle başlatılmış bir soruşturma.Dolayısıyla yargı görevini yapacak, yasama görevini yapacak hükümet görevini yapacak. Demokratik olmanın bir gereğidir" dedi. Meclis Başkanlarının emekliliği ile ilgili soru üzerine ise Şahin, "Benim Meclis Başkanı olarak şu anda gündemimde böyle bir konu yok" karşılığını verdi.

    Öte yandan TBMM Şeref Salonu'nda Rusya Federasyonu ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişki kurulmasının 90. Yıldönümü dolayısıyla resim sergisi açıldı. Dünden bugüne Rusya -Türkiye arasındaki ilişkilerin anlatıldığı serginin açılışına TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yanı sıra Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Vladimir İvanovskiy ve bazı milletvekilleri de katıldı.




    Şahin: Hakim ve savcıların yürüttüğü işlemdir Yorumları