Hükümet kandil için Hacı Bayram'a koştu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-14-2011 (23:54)   Son Mesaj: 02-14-2011 (23:54)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    02-14-2011

    Hükümet kandil için Hacı Bayram'a koştu

    Hükümet kandil için Hacı Bayram'a koştu


    Diyanet İşleri Başkanı Görmez'in vaaz verdiği Hacı Bayram-ı Veli Camisi'nde düzenlenen kandil programına Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Arınç, Başmüzakereci Bağış ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım katıldı.

    Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Peygamberimizi bütün yönleri ile okumaya, tanımaya, anlamaya, çocuklarımıza ve genç nesillerimize onu anlatmaya ihtiyacımız var'' dedi.
    Mevlit Kandili dolayısıyla Hacı Bayram-ı Veli Camisinde kandil programı düzenlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programda vaaz veren Görmez, tüm İslam aleminin kandilini kutladı.

    Milletleri millet yapan sevgi ve sevdaların olduğunu belirten Görmez, ''Bizim milletimizin bütün duyguları terbiye eden muhteşem bir sevgisi vardır; o da peygamber sevgisidir. Yüce Rabbımız bu sevgiyi gönüllerimizden hiçbir zaman eksik etmesin'' diye konuştu.

    Peygamber sevgisini, onu anlamaya dönüştürme konusunda bir takım sorunların olduğunu anlatan Görmez, şunları söyledi:

    ''Sevmek yetmiyor aynı zamanda bu sevgiden hareketle sevgili Peygamberimizi bütün yönleri ile okumaya, tanımaya, anlamaya, çocuklarımıza ve genç nesillerimize onu anlatmaya ihtiyacımız var. Mevlit Kandillerimizi anma programlarından anlama programlarına dönüştürmek için yapacağımız şey, Resul-i Ekrem'in hayatını baştan sona okumaktır. Çünkü onun hayatının her safhası bütün insanlığa ebediyete kadar örnektir. Dünyaya gelmeden önce dünyanın halini, doğumunu, çocukluğunu ve çocuklarla arkadaşlığını yeniden okumalıyız, çocuklarımıza yeniden anlatmalıyız.''

    Hazreti Muhammed'in gençliğinde Mekke'de müşrik bir toplumda yaşamasına rağmen, toplumun hiçbir kötülüğüne bulaşmadığını vurgulayan Görmez, Hazreti Muhammed'in haksızlıklarla mücadele edişinin iyi okunması gerektiğini belirtti.

    Peygamberin evliliğinin ve bu evliliğinde egemen kıldığı saadetin dikkatlice okunması gerektiğini bildiren Görmez, ''Hira'da 'oku' emri ile başlayan İslam'ın ilk vahyini, bu vahyi eşi Hatice validemiz ile nasıl paylaştığını, aralarındaki muhavereyi bugün yeniden hatırlamalıyız'' diye konuştu.

    Hazreti Muhammed'in ilk Müslümanlarla birlikte yaşadığı sıkıntıların, Habeşistan'a hicretinin, Taif'e seyahatinin, Medine'ye hicretinin, Mescid-i Nebevi'nin inşa edilişinin, Medine'nin inşasının yeniden hatırlanması gerektiğini anlatan Görmez, ''Yeryüzünün en bedevi toplumundan yeryüzünün en medeni toplumunu nasıl inşa ettiğini, hakkı, adaleti nasıl ikame ettiğini, Medine'yi açık bir üniversiteye nasıl dönüştürdüğünü bugün yeniden hatırlamalıyız'' dedi.

    Hazreti Muhammed'in yüreğinden ümmetinin hiçbir zaman eksik olmadığına dile getiren Görmez, ''Sizin yüreğinizden de Resul-i Ekrem'in sevgisi, sevdası hiçbir zaman eksik olmasın'' dedi.

    TRT-1'den canlı yayımlanan, Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahilerin okunduğu kandil programında Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz da dua etti. Program kapsamında Romanya'daki Mecidiye Sultan Abdülmecit Camisi'ndeki ve Kırım'daki Akmescit Kebir Camisi'ndeki kandil programları ile bağlantı kuruldu. Buralarda da dualar okundu.

    Hükümet kandil için Hacı Bayram'a koştu

    Hükümet kandil için Hacı Bayram'a koştu

    Hükümet kandil için Hacı Bayram'a koştu

    Hükümet kandil için Hacı Bayram'a koştu





    Hükümet kandil için Hacı Bayram'a koştu Yorumları