MHP Erzurum il başkanı gözaltında   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-14-2011 (22:38)   Son Mesaj: 02-14-2011 (22:38)    Cevap: 0    Gösterim: 536  

    02-14-2011

    MHP Erzurum il başkanı gözaltında

    MHP Erzurum il başkanı gözaltında


    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzurum İl Başkanı Zekai Kaya ve 3 gazeteci 'basın yoluyla hakaret' suçlamasıyla gözaltına alındı.

    25. Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, MHP İl Başkanı Zekai Kaya hakkında yaptığı bir basın açıklamasından dolayı, 3 gazeteci hakkında ise farklı haberleriyle hakaret ve iftirada bulundukları gerekçesiyle Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

    Suç duyurusu üzerine polis nezaretinde adliyeye getirilen MHP İl Başkanı Zekai Kaya ile 25 Haber Gazetesi sahibi Ender Yüncü ve muhabir Remzi Dervişoğlu ile DadaşTV internet sitesi sahibi Selahattin Şener, Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na ifade verdi. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Kızılateş'e verdikleri savunmada suçlamaları kabul etmeyen Kaya ve 3 gazeteci, 'basın yoluyla hakaret' suçundan tutuklanmaları ya da adli kontrolde tutulmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Zekai Kaya ve Selahattin Şener, çıkartıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

    Mahkeme çıkışı adliye önünde bir açıklama yapan MHP İl Başkanı Kaya, "9 Şubat tarihinde yaptığımız basın açıklamasında, 2011 Genel Koordinatörlüğü'nün yaptığı harcamalarda yolsuzluk olduğunu belirtmiş, Sayıştay başkanını göreve davet etmiştik. Sayıştay başkanına güvendiğimizi ifade etmiş, yapılacak Sayıştay denetiminde her şeyin ortaya çıkacağını söylemiştik. Bizim bu açıklamalarımız ve bu açıklamalarımıza yer veren gazetecilerle birlikte adliyeye gelerek ifade verdik. Savcı tutuklanmamız istemiyle mahkemeye sevk etti ancak mahkeme serbest bıraktı. Elimizde yolsuzluk iddiaları ile ilgili belgeler var. Yakın zamanda kamuoyuna açıklayacağız" dedi.

    Tutuklamaları istemiyle mahkemeye sevk edilen gazeteciler Ender Yüncü ve Remzi Dervişoğlu'nun sorgulamaları ise devam ediyor. Bu arada, MHP İl Başkanı Kaya'nın gözaltına alındığını duyan Ülkü Ocakları'na mensup bir grup genç ile partililer, adliye önüne gelerek slogan attı. 'Ülkücü hareket engellenemez', 'Ya Allah bismillah, Allahuekber' sloganları atan ülkücüler, Kaya serbest bırakıldıktan sonra da sloganlarına devam ettiler. Partililer, sloganlar eşliğinde adliyeden ayrıldı.




    MHP Erzurum il başkanı gözaltında Yorumları