Sevgililer Günü'nde tabutlu protesto   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-14-2011 (15:54)   Son Mesaj: 02-14-2011 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 581  

    02-14-2011

    Sevgililer Günü'nde tabutlu protesto

    Sevgililer Günü'nde tabutlu protesto


    Şefkat-Der Kadın Hayata Tutunma Evleri'nde kalan kadınlar kadına yönelik şiddeti tabutla protesto etti.

    Eşleri ya da sevgililerinden gördükleri şiddet nedeniyle Şefkat-Der Kadın Hayata Tutunma Evleri'nde kalan bir grup kadın, yüzlerini kapatarak Beyoğlu'nda eylem yaptı. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, Ankara'da eşi tarafından öldürülen Ayşe Paşalı ile geçtiğimiz günlerde Ümraniye'de dini nikahlı eşi tarafından öldürülen Arzu Yıldırım'ın fotoğraflarını taşıdı.
    Eyleme tabutla birlikte katılan kadınlar, kadına yönelik erkek şiddetini protesto etti. Grup adına açıklama yapan Şevkat-Der Başkan Vekili Ayfer Erel, "Bugün Sevgililer Günü. İlk önce kadınlara 'seni seviyorum' diyerek yaklaşıyorlar. Daha sonra beraber yaşarken veya evlendikten sonra şiddet uyguluyorlar. Buradan Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis'e sesleniyoruz; daha kaç kadının ölmesi lazım. Şiddet uygulayan erkekler ilan panolarında teşhir edilsin. Risk altındaki kadınları korumayan hakimler, savcılar ve emniyet yetkilileri cezalandırılsın" dedi.

    Tanınmamak için yüzlerini kapatan kadınlar daha sonra yanlarında getirdikleri tabutu omuzlarına alarak Taksim Meydanı'na yürüdü. Çevreden geçenlerin şaşkın bakışları altında yapılan yürüyüşün ardından postaneden Cumhurbaşkanı'na mektup gönderen kadınlar, daha sonra dağıldı.






    Sevgililer Günü'nde tabutlu protesto Yorumları