Göçükte çatlak nöbeti iddiası!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-14-2011 (11:04)   Son Mesaj: 02-14-2011 (11:04)    Cevap: 0    Gösterim: 577  

    02-14-2011

    Göçükte çatlak nöbeti iddiası!

    Göçükte çatlak nöbeti iddiası!


    Kahramanmaraş'taki göçükten sağ kurtulan işçiler, bölgede 1 yıldan beri bir kişinin çatlak nöbeti tuttuğunu ileri sürdü. Yeni göçük tehlikesine karşı 9 kişiyi arama kurtarma çalışmasına ara verildi.

    Kahramanmaraş'ta Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan alanda meydana gelen göçükte kaybolan 9 kişiyi arama çalışmalarına ara verildi. Bu arada, olaydan sağ kurtulan işçiler, göçük olan bölgede 1 yıldan beri bir kişinin çatlak nöbeti tuttuğunu öne sürdüler.
    GÖÇÜK OLMASA 200 KİŞİ İNECEKTİ

    İddialara göre, eğer göçük olmasa yaklaşık 200 kişi ile olay yerine inilip saat 11.00"da kömür sevkiyatına başlanacaktı. İşçilerden B.K, "6 Şubat"ta yaşanan göçük sonrası yolda yaşanan çatlaklara kül dolumu yapılıyordu. Yaklaşık bir yıldan beri çatlakların takibi için bölgede bir bekçi bulunuyor ve hareketlilikte rapor tutup bildiriyordu. Cep telefonu çekmediği için telsiz ile haber verebiliyordu" dedi. M.B ise "Olay yerinde göçük anında 40 kişi bulunuyordu. Kaçanlar canını kurtardı. Kaçamayanlar toprak altında kaldı" ifadesini kullandı.

    YENİ GÖÇÜK TEHLİKESİ YAŞANIYOR

    Bölgede de göçük yaşanması ihtimali dikkate alınarak arama kurtarma çalışmalarına ara verildi. Göçük yaşanan alanın bitişiğindeki alanda yer yer büyük çatlaklar oluştuğu ve çatlaklardan metan gazı çıktığı belirlendi. Alanda çalışma yapan ekipler, hızla göçük alanının dışına çıkarıldı. Alanda çalışma yapan ekipler, hızla göçük alanının dışına çıkarıldı. MTA"dan gelen teknik ekip, çatlaklar oluşan ve metan gazı çıkan bölgede helikopterle havadan teknik çalışma yürütüyor. Arama kurtarma ekipleri ise bu çalışmanın sonuçlanmasını bekliyor.

    "Defne Joy Foster"den daha mı kıymetsiziz?"

    Diğer taraftan bölge insanı ve işçiler duyarsızlığa isyan etti. Medyada Defne Joy Foster"in başkasının evinde ölü bulunmasının kendilerinden daha fazla yer aldığını aktaran işçiler, "Toprağın altında 9 kişi var. Daha fazla insan ölebilirdi. İhmallerin üzerine gidilmeli. Burada kömürü kim çıkarıyordu? Devlet mi özel sektör mü? Bu konuya değinilmeli. Bizim kanımız ve canımız bir mankeninkinden daha mı kıymetsiz ki, medyada ona verilen yer kadar bize verilmiyor?" dediler.




    Göçükte çatlak nöbeti iddiası! Yorumları