Tekin'e göre Batum nasıl tuzağa düştü?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-14-2011 (08:38)   Son Mesaj: 02-14-2011 (08:38)    Cevap: 0    Gösterim: 555  

    02-14-2011

    Tekin'e göre Batum nasıl tuzağa düştü?

    Tekin'e göre Batum nasıl tuzağa düştü?


    TSK için 'Kağıttan kaplan" yakıştırması yapan Süheyl Batum'un tuzağa düşürüldüğünü savunan Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu'nun gözünün nasıl kara olduğunu anlattı. Erdoğan'a Berfo Ana tepkisi gösterdi...

    Nebahat Koç'un röportajı

    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, partisine ilişkin iddiaları yanıtladı: 'Genel Başkanımız çok terbiyeli. Ben olsam vallahi bilemem... Nasıl bir organizasyonun olduğunu biliyoruz. Süheyl Batum bu organizasyonun tuzağına düştü. Önümüzdeki süreçte daha tehlikeli şeyler bekliyorum.
    Tekin, Cumartesi Anneleri'nin seçime 3 ay kala keşfeldiğini belirterek, Süheyl Batum'un 'Kağıttan kaplan' gafından CHP'deki çok başlılık iddialarına yönelik soruları yanıtladı:

    CHP'YE KARŞI KAMPANYA VAR

    - CHP'deki çok başlılık nedir?
    Türkiye'nin gündemi işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk. Her alanda yasaklar arttı. İktidar, yoksulluk, yolsuzluk ve yasak (3Y) konusunda sınıfta kaldı. Ama AKP yandaş medyası, CHP'nin iç dedikodularını konuşuyor. AKP'de farklı sesler yok mu? Ancak bu medya, kampanyasını sürdürürse karşılığını çok ağır alacaktır. CHP sahipsiz, zavallı değildir. Güçlü örgütleri vardır.

    - Medyayı eleştiriyorsunuz ama tartışılan açıklamaları arkadaşlarınız yapıyor.
    İnsan hata yapmakla insandır. Gittiğimiz tüm illerde, 'türbanlı vekiliniz olacak mı ve Ergenekon sanıkları aday yapılacak mı' diye soruluyor. Kimse o yöreye ilişkin, halkın sorununu sormuyor. Genel başkanımız çok terbiyeli. Ben olsam vallahi bilemem... O yüzden nasıl bir organizasyonun, çeteleşmenin olduğunu biliyoruz. Süheyl Batum, bu organizasyonun tuzağına düştü ve bu sorular ona da soruldu. Önümüzdeki süreçte daha tehlikeli şeyler bekliyorum. Saldırıları iktidardan beslenenler yapıyor. Başbakan'ın bu konuda gereğini yapması lazım.

    - Kemal Bey'in etrafında çok konuşan, acemi siyasetçiler yok mu?
    İnsanız. 99 doğru, bir yanlış yaparsınız. Sonra bir bakarsınız o yanlışınız öne çıkmış. CHP'nin şu andaki kadroları birikimiyle, becerisi ve yeteneğiyle müthiş. PM'den 5 kabine çıkar. Ama bu görülmüyor. Evet, herkes tecrübeli değil. Aksaklıklar, acemilikler olacaktır. Biz bu okulda 27 yıldır hala yetişemedik. Genel Başkan Yardımcımız da, tecrübesiz olduğunu ifade etti. Akademik ortamda daha rahat konuştuğu için zaman zaman farkında olmadan bu demeçleri vermiştir. Kaldı ki özür de diledi. Ama Arınç söylediklerinden dolayı özür diledi mi? Kimse bunu sorguladı mı? Çünkü orası AKP, tabu değil mi?

    SEÇİME 3 AY KALA MI BERFO ANA'YI KEŞFETTİ?

    Başbakan, 9 yıldır Fransız tatil köyünde miydi? Seçime 3 ay kala mı Berfo Ana'yı keşfetti? Berfo Ana'nın oğlu Cemil Kırbayır'ın bana verdiği ilk kitap Ulaş Bardakçı'nın hayatıydı. O gün, oğlumun adını Ulaş koymaya karar verdim ve koydum. Berfo Ana'nın 35 yıldır çektiği çileyi biz biliriz. Biz, Berfo Ana'yla bu acıları yaşarken, onlar daha Berfo Ana'nın nerede oturduğunu bilmezler. Pazartesi günü (bugün) Berfo Ana'yı evinde ziyaret edeceğim.

    KEMAL BEY'İN GÖZÜ KARADIR

    - Kılıçdaroğlu'nun bu tarzının da, liderliğini sorgulatır hale getirdiği eleştirileri var?
    Türkiye'nin ve CHP'nin alışık olmadığı farklı bir genel başkanımız var. Kendisiyle ve dünyayla barışık. Ama Kemal Kılıçdaroğlu'nun kararlığını ben ve yakın çevresindekiler çok iyi bilir. Kararlılık noktasında kimsenin gözünün yaşına bakmaz. Mütevazi ama çok kararlı ve gözü kara birisi.

    - Süheyl Batum olayından siz de kendinize bir ders çıkardınız mı?
    Tabii ki ben de ders çıkardım. Biz de zaman zaman hatalar yapıyoruz. Yapmadık mı, yaptık. Bu süreçler bizim için deneyim. Hepimiz tecrübe kazanacağız. Daha temkinli, daha iyi niyetli konuşmamız lazım. Özellikle gazetecilerle sohbet sırasındakiler bile yazıldı. O yüzden şimdi daha temkinliyim. Yoğurdu yerken üflüyoruz...

    Akşam




    Tekin'e göre Batum nasıl tuzağa düştü? Yorumları