Tutuklu amiralin eşi isyan etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-13-2011 (00:58)   Son Mesaj: 02-13-2011 (00:58)    Cevap: 0    Gösterim: 622  

    02-13-2011

    Tutuklu amiralin eşi isyan etti

    Tutuklu amiralin eşi isyan etti


    ''Balyoz Planı'' davası kapsamında tutuklanan emekli Tümamiral Özer Karabulut'un eşi Sema Karabulut, ''Demokrasi böyle mi kurulacak? Demokrasi bir ülkenin askerini yok etmek mi?'' dedi.

    ''Balyoz Planı'' davası kapsamında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince haklarında dün yakalama emri çıkartılan ve bugün Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen muvazzaf askerlerin cezaevine gönderilmesinin ardından, adliyede bulunan aileleri de buradan ayrıldı.
    Tutuklananlardan emekli Tümamiral Özer Karabulut'un eşi Sema Karabulut, basın mensuplarına şunları söyledi:

    ''Şu an neden hapisteler onu merak ediyorum. Biri bize 'suçu bu' diye delilleri göstersin. Benim eşimin tek suçu 39 sene o üniformayı giymesi. Demokrasi böyle mi kurulacak? Demokrasi bir ülkenin askerini yok etmek mi? 1980 ihtilalini yapanlar hala ayakta bu neden onlara sorulmuyor? Birilerinden alınacak intikamın benim kocamdan ya da diğerlerinden alınmasını istemiyoruz.''

    Emekli Tümamiral Karabulut'un kızı Merve Karabulut ise suçlamaların ''düzmece'' olduğunu öne sürerek, ''Bunu sadece biz değil herkes söylüyor. Bir anda 163 kişinin üzerine kapıyı kapattılar. Bu kadar değerli insanlar Somali'deki korsanlarla savaşmış, Kardak'a gitmiş önemli olaylarda bulunmuş kişilerdir. Geçen sene babam 28 gün tutuklu kaldı. Maddi manevi tükenmiş durumdayız. Hiç kolay olmayan bu süreçte elbette güçlü duracağız'' diye konuştu.

    AA




    Tutuklu amiralin eşi isyan etti Yorumları