Kılıçdaroğlu, Balyoz tutuklamalarına tepkili   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-12-2011 (18:36)   Son Mesaj: 02-12-2011 (18:36)    Cevap: 0    Gösterim: 474  

    02-12-2011

    Kılıçdaroğlu, Balyoz tutuklamalarına tepkili

    Kılıçdaroğlu, Balyoz tutuklamalarına tepkili


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balyoz tutuklamaları için ''Yargı siyasallaştı. Siyasallaşan yargıdan bir hayır gelmez'' dedi.

    Kılıçdaroğlu, partisince Adana'da düzenlenen ''İşsizlik Kader Değildir'' mitinginin ardından beraberindekilerle kentten ayrılmak üzere geldiği Adana Havalimanında, bir gazetecinin ''Balyoz Planı'' davasıyla ilgili sorusu üzerine, ''Yargı siyasallaştı. Siyasallaşan yargıdan bir hayır gelmez'' diye konuştu.
    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de davayla ilgili tutuklama kararları hakkındaki görüşünün sorulması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Eylül referandum öncesinde, ''Hukuk işlemiyor, hukuku işleteceğiz, kolaylaştıracağız'' yönünde açıklamada bulunduğunu anımsatarak, ''Ne yazık ki hukukun nasıl 'guguk' olduğunu hepimiz görüyoruz. Bir gece yarısı operasyonuyla insanlar yıldırılıyor'' şeklinde konuştu.

    Soruşturma sürelerinin 3 yılı bulduğunu hatırlatan Tekin, şunları söyledi:

    ''12 Eylül döneminde bile insanların soruşturma süreleri 6 ayı geçmemiştir. Böyle bir rezalet olabilir mi? Böyle bir hukuk sistemi olabilir mi? Galiba Sayın Başbakanın inisiyatif elinde değildir ya da bakanlığın elinde değildir. Önümüzdeki süreçte ne olacağı belli değil. Bu hukuk sistemi devam ederse, daha tehlikeli şeyler görünüyor gibi geliyor.''

    Tekin, işsizlik, yolsuzluk ve yoksullukla ilgili nerede sorun varsa, CHP'nin orada olacağını vurguladı.

    CHP'nin 3 temel hedefi bulunduğunu bildiren Tekin, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluğu tarihe gömeceklerini, bugüne kadar çözülemeyen yolsuzluk sorununu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun çözeceğini söyledi.

    Tekin, yasaksız bir ülke yaratacaklarını da belirterek, ''Hani özgürlük diyorlardı. Bu mu özgürlük? Sıradan vatandaş telefonla konuşamayacak duruma gelmişse, eyvah bu özgürlükse ben bu özgürlüğü istemiyorum. Türkiye de istemiyor.''

    Havalimanı VIP kısmında işlemlerinin tamamlanmasını bekleyen Kılıçdaroğlu, daha sonra beraberindekilerle uçağa binerek İstanbul'a hareket etti.

    AA




    Kılıçdaroğlu, Balyoz tutuklamalarına tepkili Yorumları