Kurtulmuş: Balyoz'da sonuna kadar gidilmeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-12-2011 (15:38)   Son Mesaj: 02-12-2011 (15:38)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    02-12-2011

    Kurtulmuş: Balyoz'da sonuna kadar gidilmeli

    Kurtulmuş: Balyoz'da sonuna kadar gidilmeli


    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Balyoz davası ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.


    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin askeri yönetim, darbe ve olağanüstü dönemlerden çok çektiğini belirterek, "Ergenekon ve Balyoz davaları Türkiye'yi ileri demokrasiye taşıyacak.
    Bunların arkasında kimlerin var olduğu ortaya çıkarılmalı, sonuna kadar gidilmeli. Balyoz davası Türkiye için en önemli hukuk davasıdır" dedi.

    HAS Parti İzmir İl Yönetim Kurulu üyeleri ile tanışan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, bir basın toplantısı düzenledi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, Türkiye'de siyasette iki kutuplu bir sistemin kurulması için AK Parti ile CHP'nin anlaştığını savunarak şunları söyledi:

    "Geçtiğimiz günlerde Sayın Başbakan ağzından kaçırdı. Bize oy verirseniz verin, vermezseniz gidin CHP'ye verin dedi. ABD'deki gibi iki partili sistem Türk halkına uymaz. Burada amaç Türk halkını siyaset dışında bırakmak, siyasete karıştırmamak. Bizim milletimiz Amerikalıya benzemez. ABD'liler siyasete karışmaz, yarısı oy bile atmaz. Kimse iki partili sistemin hayalini görmesin. Has Parti olarak birinci programımız öncelikle herkesin siyasette eşit şekilde katıldığı olgun bir sistem oluşturmak. İleri demokrasinin sonucu başkanlık sistemidir.

    Türkiye'deki demokrasi tam değil, aksak, topal bir demokrasidir. İleri demokrasinin oluşması için anayasanın, seçim sisteminin, meclis iç tüzüğünün, dokunulmazlıkların düzenlenmesi gerekir. Bunlar yapılmadan başkanlık sistemine geçilirse ortaya krallık çıkar" dedi.

    Türkiye'de hiçbir şekilde askeri yönetim ya da bir darbe tehdidiyle yaşanmaması gerektiğinin altını çizen Kurtulmuş şöyle devam etti: "Türkiye askeri yönetimlerden çok çekti. Ergenekon ve Balyoz davaları Türkiye'yi ileri demokrasiye taşıyacak. Bunların arkasında kimlerin var olduğu ortaya çıkarılmalı, sonuna kadar gidilmeli. Balyoz Türkiye için en önemli hukuk davasıdır".
    Genel Başkan Kurtulmuş, "Kurulduğumuz günden bu yana Türk siyasetine format atmak için çalışıyoruz. Partimizin kapıları herkese açık. Arsızlık, namussuzluk yapmayan herkes bizimle birlikte olabilir" dedi.

    Siyasette ilk olarak halkın takdirinin önemli olduğuna değinen Kurtulmuş şunları söyledi: "Aynı zamanda takdirin ötesinde halkımızın bize güveni var. Bu siyasette başlangıç için olağanüstü güçtür. Doğru sözü her yerde söyleyeceğiz. Bu seçimde oyları HAS Parti etrafında toplayacağız. En büyük avantajımız ise iktidar partisi yüzde 58'den, CHP ise yüzde 42'den hesap ediyor. Biz ise bütün Türkiye üzerinden yüzde 100'ünden oy almayı hesap ediyoruz. Türkiye'yi kucaklayan bir parti olarak yolumuza devam
    edeceğiz."

    Öte yandan, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ege Palas Oteli'nde düzenlediği basın toplantısının ardından İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel'i makamında ziyaret etti. Cemiyet Başkanı Atilla Sertel, ziyaretinden ötürü Kurtulmuş'a Şehit Gazeteci Hasan Tahsin heykeli armağan etti.







    Kurtulmuş: Balyoz'da sonuna kadar gidilmeli Yorumları