Sağdıç'ın avukatı: Dijital kayıtlar delil olmaz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (16:58)   Son Mesaj: 02-11-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    02-11-2011

    Sağdıç'ın avukatı: Dijital kayıtlar delil olmaz

    Sağdıç'ın avukatı: Dijital kayıtlar delil olmaz


    ''Balyoz Planı'' davasının tutuksuz sanıklarından Genelkurmay Muhabere ve Elektronik Bilgi Sistemleri (MEBS) Başkanı Koramiral Kadir Sağdıç ve bir kısım sanık avukatı Murat Ergün, dijital kayıtların ceza yargılamasında delil olamayacağını savundu.

    Avukat Ergün, davanın görüldüğü Silivri Ceza infaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonunun önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ''Balyoz'' iddianamesinde yer alan 196 sanığın çoğunun davaya dayanak seminere katılmadığını belirterek, bazı sanıkların herhangi bir belgede sadece adı geçiyor diye, bir kısmının da belgelerde adı geçmemesine rağmen sadece dijital kayıtların üst verilerinde adı geçtiği için sanık olarak yer aldığını öne sürdü.
    Bunların hukuken kabul edilebilir belgeler olmadığını iddia eden Ergün, ''Dijital kayıtlar ceza yargılamasında delil olmaz. Bu dijital kayıtların üst verilerini en son kimin kaydettiği, kimin düzenlediği ve tarih tutarsızlıklarının kesinliği hiçbir zaman madden ispatlanamaz'' dedi.

    Ergün, en son Gölcük'teki Donanma Komutanlığından çıktığı belirtilen ek klasörlerden çıktığı söylenen bir dosyanın özellikler bölümüne girildiğinde üst verisinde dosyanın 2 Şubat 2010 tarihinde kaydedildiğinin ortaya çıktığını anlatarak, şunları kaydetti:

    ''Balyoz Planı 20 Ocak 2010'da emniyete verilmişti. Yani bu dosya emniyete verildikten sonra son kez kaydedilmiş. Üzerinde düzeltme, ekleme ve ilave yapılmış ve dava dosyasına böyle giriyor. Dava dosyasının ekinde sunulan verilerin hiçbirinin hukuki güvenilirliği yoktur.''

    Geçen yıl Şubat ayında emniyette düzenlenmiş diye üst veri çıkıyorsa bunu düzenleyen polisin burada sanık olarak yer alması gerektiğini ileri süren Ergün, bu kişinin İstanbul Terörle Mücadele Şubesinde komiser yardımcısı olduğunu ifade ederek, ''Bu kanıt değilse Balyoz iddianamesi de kanıt değildir'' dedi.




    Sağdıç'ın avukatı: Dijital kayıtlar delil olmaz Yorumları