Doğu Karadeniz'de kar yağışı ulaşımı felç etti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (16:57)   Son Mesaj: 02-11-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    02-11-2011

    Doğu Karadeniz'de kar yağışı ulaşımı felç etti

    Doğu Karadeniz'de kar yağışı ulaşımı felç etti


    Kış, özellikle Karadeniz Bölgesinin Doğu Karadeniz bölümünde hayatı olumsuz yönde etkiliyor.

    Alınan bilgiye göre, bölgede dünden itibaren aralıklarla süren kar yağışı dolayısıyla Trabzon'da 294, Rize'de 219, Artvin'de 160, Gümüşhane'de 49, Giresun'da 108, Ordu'da 25 olmak üzere toplam 855 köy ile ulaşım sağlanamıyor.
    Kar yağışı özellikle ilçelerde günlük hayatı olumsuz etkilerken Giresun'un turizm merkezi ilan edilen bin 710 rakımlı Kümbet Yaylası'nda ise kar kalınlığının 25 santimetreye, bin 800 rakımlı Kullakkaya Yaylası'nda 35 santimetreye ve 2 bin rakımlı Bektaş Yaylası'nda ise 60 santimetreye ulaştığı öğrenildi.

    Turistik tesislerin bulunduğu Kümbet Yaylası'nda ana yolun ulaşıma açık olduğu, diğer turizm merkezi yaylalar ve bunlara bağlı obalara ise ulaşım sağlanamadığı bildirildi.

    Giresun Meteoroloji Müdürlüğü yetkilerinden alınan bilgiye göre, yörede hafta sonuna kadar etkisini sürdürecek olumsuz hava koşulları sahil kesimde yağmur, orta ve yüksek kesimlerde ise kar yağışı şeklinde sürecek.

    İl Özel İdarelerine bağlı ekipler, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

    -AYDER YAYLASI'NDA KAR KALINLIĞI 150 SANTİMETREYE ULAŞTI

    Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonucu ilçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Turizm merkezi Ayder Yaylası'nda ise kar kalınlığı 150 santimetreyi buldu.

    Çamlıhemşin İlçe Özel İdare Müdürü Mustafa Uzun, ilçeye bağlı tüm köy yollarının kar yağışından dolayı ulaşıma kapandığını söyledi.

    -BİTLİS'TE 9 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI-

    Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, 9 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu, İl Özel İdaresi ekiplerinin karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

    Bitlis Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise kent merkezinde kar kalınlığının 58 santimetre, yüksek kesimlerde ise 70 santimetre olduğunu bildirdi.




    Doğu Karadeniz'de kar yağışı ulaşımı felç etti Yorumları