Mısır'a patlamış mısırlı çelenk   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (16:37)   Son Mesaj: 02-11-2011 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    02-11-2011

    Mısır'a patlamış mısırlı çelenk

    Mısır'a patlamış mısırlı çelenk


    Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) üyesi bir grup Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önüne patlamış mısırdan yapılmış çelenk bıraktı.

    Mısır'da yaşanan olayları protesto eden grup adına açıklama yapan ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'i istifaya çağıran HAS Parti Yenimahalle İlçe Başkanı Savaş Şahin, Mısır'da yaşanan olayların sadece bu ülkeyi değil, tüm dünyayı ilgilendirdiğini söyledi.
    Mısır halkının, yoksulluğa, yolsuzluğa, gelir adaletsizliğine ve sömürüye karşı ayaklandığını belirten Savaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Mısır'da halkın sesi ABD ve İsrail yanlısı politikalara karşı yükselen bir sestir. Bu olaylar dünyada Firavunlar ve Karunlar döneminin sona erdiğinin, baskı rejimlerinin, sömürü düzenlerinin devam edemeyeceğinin bir göstergesidir. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra iş başına gelen işbirlikçi diktatörlerin devri artık kapanıyor. Mısır'a Türkiye modeli öneriliyor. Başkasının diktiği elbiseyi giyenden, başkasının biçtiği rolü oynayandan model değil, ancak fotomodel olur. Ey 'Hüsnü Gayrimübarek', Mısır halkının mücadelesini destekliyoruz. Bu halkın talepleri karşısında daha fazla direnemeyeceksin. Bu ses halkın sesidir. Sen ve senin gibi diktatörlerin artık bu sesi tanıyacağı günler gelmiştir.''

    HAS Parti Ankara İl Başkanı Abdülhamit Gül de, Mısır halkı ve Ortadoğu'daki ülkelerin kendi iradeleriyle seçtikleri demokratik lider istediklerini belirterek, ''Tahrir, Kızılay'dır, Taksim'dir. Türk halkı, Mısır halkı ve ezilenlerin yanındadır'' dedi.

    Daha sonra Mısır'ın Ankara Büyükelçiliği önüne patlamış mısırdan oluşan çelenk bırakan grup, geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yerden olaysız dağıldı.




    Mısır'a patlamış mısırlı çelenk Yorumları