Hakkari sevdalısı doktordan çağrı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (15:58)   Son Mesaj: 02-11-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 553  

    02-11-2011

    Hakkari sevdalısı doktordan çağrı!

    Hakkari sevdalısı doktordan çağrı!


    Hakkari Devlet Hastanesinde 1 ay önce göreve başlayan Doktor Başak Uy, ''Hakkari'ye atanan arkadaşlara şunu söylemek istiyorum. Gelsinler ve görsünler. Gerçekten çok güzel bir yer'' dedi.

    Başak Uy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir ay önce atandığı Hakkari'nin, ilk görev yeri olduğunu belirterek, geçen yıl Hakkari Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi'nde (KETEM) hizmet verdiğini söyledi.
    Hakkari'de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu bildiren Başak Uy, şunları kaydetti:

    ''Buraya gelmeden önce medyada yer alan haberlerden dolayı tedirginlik yaşadım. Ama bir yeri tanımak için orayı görmek gerekiyor. Ben de geldim ve geldiğim için de çok mutluyum. Burada gönüllü olarak bile kalmayı düşünüyorum. Hakkari'ye atanan arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum. Gelsinler ve görsünler. Gerçekten çok güzel bir yer. İnsanları çok sıcak. Ayrıca doktorlara da yakın ilgi gösteriyorlar.''

    Kanserin riskli bir hastalık olduğunu ve ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başak Uy, ''Tarama kapsamında yürütülen hizmetlerin tamamı ücretsiz. Vatandaşlarımızın büyük bölümünün KETEM'den haberi yok. Ben de elimden geldiğince çeşitli seminer ve radyo programlarında halkı bilgilendirmeye çalışıyorum. Burada bulunduğum süre içinde de bu tür faaliyetlere devam edeceğim'' dedi.




    Hakkari sevdalısı doktordan çağrı! Yorumları