CHP, yine Anayasa Mahkemesi yolunda   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-11-2011 (11:34)   Son Mesaj: 02-11-2011 (11:34)    Cevap: 0    Gösterim: 439  

    02-11-2011

    CHP, yine Anayasa Mahkemesi yolunda

    CHP, yine Anayasa Mahkemesi yolunda


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Gül'ün 'Torba Yasayı' imzalaması halinde yasayı Anayasa Mahkemesine götüreceklerini açıkladı. Kılıçdaroğlu, "Aykırılık varsa mahkemeye götürülecek" dedi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbula hareketinden önce Esenboğa Havalimanında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Yargıtay ve Danıştay 'da daire ve üyesinin artırılmasına ilişkin yasayı onaylamaması çağrısı ile ilgili bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, "Eğer bu kadar ciddi bir tasarı parlamentoda sağlıklı bir tartışma ortamı bulmadan yangından mal kaçırır gibi yasalaştırılıyorsa Cumhurbaşkanı'nın bunun üzerinde durması lazım. En azından ilgili tarafların görüşlerini alması lazım. Ben kendisine samimi bir çağrıda bulundum. Çünkü toplumum önemli bir kesiminin tedirginlik duyduğunu biliyoruz. Yargı üzerinde oyun oynamak ve de yargıyı siyasallaştırmanın demokrasimizin geleceği açısından ciddi bir tehlike oluşturacağını umarım Cumhurbaşkanımız da çok iyi biliyordur. O nedenle kendisine böyle bir çağırıyı samimiyetle ve iyi niyetle yaptım" dedi.
    "O DEFTERİ KAPATTIK"

    Süheyl Batum'un dün yaptığı açıklamalarında "Kimse beni sözlerimden geri adım attıramaz" sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Arkadaşlar ben o defteri kapattık. O defteri yeniden açmanın hiçbir anlamı yok. O konuda bir yorum yapmanın gereği yok" dedi.

    KKTC BÜYÜKELÇİSİNİN GÖREVDEN ALINMASI 'TAM BİR SKANDAL"

    KKTC büyükelçisinin görevden alınması ile ilgili soruya Kılıçdaroğlu, "Tam bir skandal. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, bir ülkeye büyükelçi atayacaksınız, altı ay sonra görevden alacaksınız. Böyle bir örnek var mı? Bir kişinin görevden alımı ne demektir. Yerine bir atama yaptığınız zaman ne yapıyorsunuz. Onu merkeze alıyorsunuz. Dışişleri bakanlığı bunu bilmiyor mu? Hayır biz görevden almadık. Görevden almadıysanız, altı ay içinde ne oldu da bir büyükelçiyi değiştiriyorsunuz. Acaba Dışişleri Bakanlığı sözcüleri hele Bakan Davutoğlu çıkıp şöyle bir açıklama yapsın. Efendim, Dışişleri Bakanlığı tarihinde çoktur. Biz bir yere büyükelçi atarız ve üç ay sonrada görevden alırız. Böyle bir örnek var mı? Örneği yok. Tam bir skandal. Öteden beri söylüyoruz. Bu olay da zaten kanıtladı. Bu iktidar Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetemiyor. Sürekli kaos, sürekli sorun yaratan bir iktidar. Ekonomide böyle, maliyede böyle, bütçede böyle. Çıkıp sokaktaki yurtdaşa sorun. Hayatın ne kadar kötü yönetildiğini, kendi hayatından hissediyor zaten. Böyle bir hükümet olamaz. " diye konuştu.

    "CUMHURBAŞKANI TORBA YASAYI İMZALARSA ANAYASA MAHKEMESİNE GİDERİZ"

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün torba yasa tasarısı kanunu imzalaması halinde Anayasa Mahkemesi'ne götürecek misiniz? Sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Elbette. Hukukçu, arkadaşlarımız değerlendirecek. Anayasa'ya aykırılığı varsa, Anayasa Mahkemesi'ne götürülür. Bu bizim en doğal hakkımız. Olması gereken, yapılması gereken budur. Anayasa'ya ayrılık yoksa zaten bir sorun yoktur. Bunu değerlendirecek olan hukukçulardır" dedi. Olaya tümüyse siyasi pencereden bakmadıklarını savunan Kılıçdaroğlu, günlük siyasetin ötesinde, Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir sorun olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti: "Eğer Anayasa'da yargı bağımsızlığı ilan edilmişse, yargıya hiç makam, hiçbir otorite talimat veremiyorsa ki talimat verenler var. Talimat verenler AK Parti milletvekilleri, talimat verenler AK Parti'nin Adalet Bakanlığı, talimat verenler yine AK Parti bakanları. Savcıları arıyorlar, yargıyı arıyorlar. Bütün bunları hepsi ortadayken, böyle bir düzenlemenin yapılması gelecekte Türkiye'nin çok daha ağır yükler üstleneceği ve bir yapının oluşmasına yol açacaktır. Bu tehlikeyi de biz görüyorsak, biliyorsak Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacağız."




    CHP, yine Anayasa Mahkemesi yolunda Yorumları