Arıtman: Irak'a giderim fark görülsün!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 02-11-2011 (10:36)   Son Mesaj: 02-11-2011 (10:36)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    02-11-2011

    Arıtman: Irak'a giderim fark görülsün!

    Arıtman: Irak'a giderim fark görülsün!


    CHP'de 'Arap kadını' polemiği. Canan Arıtman'dan, 'Arap kadınlarını tanıması için Irak'a götüreceğim' diyen Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi: Gideceğim ki çağdaş Türk kadını ile Arap kadını arasındaki fark görülsün...

    CHP'de Süheyl Batum'un, 'TSK'ya yönelik 'kağıttan kaplan' sözlerinin tartışması sürerken yeni bir polemik başladı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Arap gazetecilerle görüşmesinde, İzmir Milletvekili Canan Arıtman'ın 'Arap kadınlar gibi olmak istemiyoruz' sözleri gündeme gelmişti. CHP lideri, 'Yanlış bir söylem; Canan Hanım'ı da Arap kadınlarını tanıması için Irak gezisine götüreceğim' demişti. Arıtman, sabah ilk iş, Kılıçdaroğlu'nu aradı, sözlerinde ısrarcı olduğunu söyledi. AKŞAM'a konuşan Arıtman, Kılıçdaroğlu'na Türkiye'nin kadın hakları açısından uluslararası raporlardaki durumunu 'sözlü olarak' anlattığını, bu raporları yazılı olarak da kendisine göndereceğini söylediğini kaydetti.
    TELEFONDA DAVET YOK: Görüşmede Irak gezisi davetinin gündeme gelmediğini vurgulayan Arıtman, 'Elbette Irak'a Sayın Kılıçdaroğlu ile gideceğim. Gideceğim ki, çağdaş Türk kadınıyla ülkelerinde ikinci sınıf görülen, kocalarının malı sayılan Arap kadını arasındaki fark görülebilsin' dedi. Arıtman şöyle devam etti:

    BAŞKANA 'KADINCA' UYARILAR: Sözlerim Türk kadının sözüdür, tavrıdır. Bugün meydanlara çıkıp sorsanız, 'Arap kadınına mı benzemek istiyorsunuz?' deseniz alacağınız yanıt benim sözlerimdir. Ülkelerinde, toplumlarında erkeğin 4 eşinden biri olmak konumuna mı, ehliyet edinememe, araba alamamaya mı öyküneceğim? Genel Başkanımız açıklamalarında, çağrılarında Arap ülkelerinden demokratikleşmelerini talep ediyor. Bilmelidir ki, kadın hakları olmadan demokratikleşme de olmaz. Erkek Arap gazetecilerin erkek egemen söylemlerine karşın diyecektir ki, 'Siz de ülkenizde kadın ve insan haklarını eksiksiz verin'.

    Teröre bu kadar kurban vermedik

    Arıtman şöyle konuştu: Tavrım bireysel değil. Uluslararası raporlardaki bilimsel verilerde durumun çok net gözüktüğünü ifade ettik. Bakın Türkiye'de son yıllarda kadın cinayetleri ne kadar arttı? Bunun altında aslında derindeki zihniyet dönüşümü vardır. Kadın üzerinden toplumlar dönüştürülür. Son yıllarda teröre bile kadın cinayetleri kadar kurban vermediysek; bunun bir nedeni var.

    Telefonda El Cezire diyaloğu

    Arıtman telefonda Kılaçdaroğlu ile olan diyaloğu şöyle anlattı:

    - Kılıçdaroğlu: Canan Hanım, sözlerinize yönelik olarak El Cezire muhabiri alınganlık gösterdi. Bunun üzerine o yorumu yaptım.

    - Arıtman: Keşke 'Siz önce kendi ülkenizde kadın haklarına duyarlılık gösterin' deseydiniz. Kadına haklarını eksiksiz vermiş Atatürk'ün kurduğu partinin her genel başkanı kadın haklarına karşı duyarlıdır; elbette siz de duyarlısınız.

    AKŞAM




    Arıtman: Irak'a giderim fark görülsün! Yorumları