Kılıçdaroğlu iki ismi görevden alacak mı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:39)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:39)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    02-11-2011

    Kılıçdaroğlu iki ismi görevden alacak mı

    Kılıçdaroğlu iki ismi görevden alacak mı


    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun, açıklamalarıyla kamuoyu önünde partiyi zor durumda bıraktıkları gerekçesiyle Hurşit Güneş ve Süheyl Batum'u görevden alacağı iddia ediliyor. Peki bu mümkün mü?

    Mansur Çelik'in haberi

    25 Aralık"tan bu yana Genel Başkan Yardımcılığı yapan Süheyl Batum ve Hurşit Güneş için bugün yapılacak Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında görevden alma sürecini işletebileceği bildirildi. 8 aydan bu yana yaşanan benzeri süreçlerde "ılımlı" bir tutum izleyen Kılıçdaroğlu"nun yakın çevresi, Genel Başkan"ın bu kez masaya yumruğunu vuracağını ifade etti. Kılıçdaroğlu"nun eleştirilerinin ardından Batum ve Güneş"in de görevlerinden kendiliğinden çekilebilecekleri belirtiliyor.

    Milliyet"in aldığı bilgiye göre, "CHP yönetiminden farklı sesler geliyor, Kılıçdaroğlu yönetemiyor, partide tek ses yok" eleştirileri yoğun olarak dillendirilirken, Kılıçdaroğlu, radikal bir karar aldı. Kılıçdaroğlu, yeni tüzüğü uygulamaya koyduğu 3 Kasım"da Genel Sekreterliğe getirdiği ve aralıktaki kurultay sonrasında 25 Aralık"ta Genel Başkan Yardımcısı yaptığı Batum"u, çeşitli açıklamalarıyla partiyi zorda bıraktığı gerekçesiyle görevden almayı tasarlıyor.
    Sert mesaj gruptan geldi

    Güneş"in yalanlamasına rağmen, Kocaeli"de söylediği iddia edilen, "Eninde sonunda Kürtler kucağımıza oturacak" ifadesinin parti aleyhine büyük bir kampanya dönüşmesi, iddiaların CHP"nin arayı düzeltmeye başladığı Doğu ve Güneydoğulu seçmenin tepkisine yol açması da Kılıçdaroğlu"nu rahatsız etti. Kılıçdaroğlu, son olarak Zonguldak"ta "TSK kağıttan kaplanmış" diyerek, Genelkurmay"ın da açıklama yapmasına yol açan Batum"a ilk mesajı dün grup toplantısından şu sözlerle verdi:
    "Sayın Başbakan ordumuzu övmüş, bizi eleştirmiş. Sayın Başbakan eleştirebilir, eleştirisinde haklı da olabilir ama ben şu samimiyeti beklerdim: Bizi eleştirdiğin gibi kendini de eleştirmeyi bileceksin. Eğer senin bir bakanın (Bülent Arınç ) çıkıp da "bu orduyla mı biz savaşa girecektik" der ve sen sesini çıkarmazsan sen orduya saygı göstermiyorsun demektir. Biz sadece orduya değil, devletin tüm kurumlarına saygılıyız; devleti devlet yapan kurumlara saygılıyız. Hiç kimse ordu üzerinden siyaset yapmaz. Bu, bize Mustafa Kemal"in verdiği mirastır. Her kurum eleştirilebilir, ordu da eleştirilebilir ama önceki genel başkanımızın söylediği çok güzel bir söz var: Orduyu eleştirmek, ancak CHP Genel Başkanı katında olur. Beraber çalışmalıyız, ortak çalışmalıyız, tek ses çıkarmalıyız, ortak ses çıkarmalıyız."

    Milliyet




    Kılıçdaroğlu iki ismi görevden alacak mı Yorumları