CHP, OSTİM için komisyon istiyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:35)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:35)    Cevap: 0    Gösterim: 545  

    02-11-2011

    CHP, OSTİM için komisyon istiyor

    CHP, OSTİM için komisyon istiyor


    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, OSTİM ve İvedik’te yaşanan ve 20 kişinin hayatını kaybettiği patlama ile ilgili Meclis’te araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ve arkadaşları, TBMM Başkanlığı"na, OSTİM ve İvedik"te yaşanan patlamalardaki olası ihmallerin araştırılarak sorumluların ve alınabilecek önlemlerin tespiti için araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.
    -"BÜYÜK İHMALLER VAR-

    Önergenin gerekçesinde, patlamalarda ilgili bakanlıkların ve kamu kurumlarının büyük ihmallerinin olduğu belirtilerek, şöyle denildi:

    "Örneğin patlamaların gerçekleştiği işyerlerinden birisinde, yaşamını yitiren bir çalışanın OSTİM ve İvedik içerisinde faaliyet gösteren kimi iş yerlerini kaçak mazot ürettiği ve sattığı ve kaçak işçi çalıştırdığı gerekçesiyle şikayet ettiği, ancak buna rağmen ilgili iş yerinin kısa bir süre kapalı kalmasının ardından çalışmaya devam ettiği ortaya çıkmıştır. Hayatını kaybeden bazı işçilerin de sosyal güvenlik kurumunda herhangi bir kayıtlarının olmadığı ortaya çıkmıştır."

    -"YURTTAŞLARIN CAN GÜVENLİĞİ SİYASİLERİN SORUMLULUĞU ALTINDA"-

    OSTİM ve İvedik"de yaşanan faciaların ülkenin dört bir yanındaki sanayi merkezlerinde yaşanabileceği düşünülerek hareket edilmesi gerektiğine işaret edilerek, "Bu tür olası faciaların nasıl önüne geçebileceğimizi konuşmalıyız. Çünkü sağlıklı bir çalışma ortamına sahip olamayan her bir yurttaşımızın can güvenliği biz siyasilerin sorumluluğu altındadır. Her çalışanın olası bir vefat durumunda geride bırakacağı yakınları bizim sorumluluğumuz altındadır" denildi.

    -"İŞYERLERİ YETERİNCE DENETLENMEDİ"-

    Kurulacak komisyonda, ne gibi ihmallerin bu patlamalara yol açtığının tespitinin yapılacağına dikkat çekilerek, şöyle denildi:

    "Ayrıca araştırma ile birlikte Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı başta olmak üzere, bakanlıkların görev alanlarına giren konulardaki yükümlülüklerinden olan teftiş yükümlülüğünü gereğince yerine getirip getirmediği ve OSTİM"deki patlamada olduğu gibi bu denetim yükümlülüğünü yerine getirmemesinin sebepleri de ortaya çıkarılabilecektir. Açıktır ki OSTİM"deki patlamalar öncesinde işyerleri kaçak işçi ve kaçak mazot konusundaki şikayetler neticesinde gereği gibi denetlense idi bugün yaşamını kaybeden kimisi engelli kardeşine bakmak için evlenmemeyi seçmiş, kimisi üniversitedeki oğlunu okutabilmek için emekli olduğu halde çalışmaya devam eden 20 yurttaşımız halen hayatta olabilecekti."




    CHP, OSTİM için komisyon istiyor Yorumları