ADD'den Batum'a destek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-11-2011 (01:37)   Son Mesaj: 02-11-2011 (01:37)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    02-11-2011

    ADD'den Batum'a destek

    ADD'den Batum'a destek


    ADD Genel Yönetim Kurulu Üyesi Erol Sarıal, CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum'un, Zonguldak'ta ordu için kullandığı ''meğer kağıttan kaplanmış'' ifadesiyle ilgili eleştirilere yönelik, ''Batum, Atatürkçü bir aydındır, hedef alınmasının nedeni budur'' dedi.

    Sarıal, Karaelmas Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, daveti üzerine Batum'un, 5 Şubatta ''Büyük Planın İç Aktörleri/Küresel Sürtükler'' adlı kitabının imza töreni için kente geldiğini söyledi.
    Batum'un, ADD Zonguldak Şubesini ziyaretinde yaptığı konuşmanın, ''CHP'ye karşı linç kampanyasına'' dönüştüğünü savunan Sarıal, şunları kaydetti:

    ''Batum'un ziyareti sırasında çok sayıda milletvekili aday adayı peşimizdeydi, bunlardan basın açıklaması bekledim ancak gelmedi. Batum, Atatürkçü bir aydındır, hedef alınmasının nedeni budur. Bugüne kadar yaptığı etkinlik ve çalışmalarda Türk Silahlı Kuvvetlerini savunan ve koruyan tutum almıştır. Ömrü boyunca darbe çığırtkanlığı yapmamıştır. Söylediği incelendiğinde iç ve dış güçlerin askeri çökertme çabalarından kaynaklanan üzüntüyü yansıtmaktadır. Bu konuda Genelkurmay Başkanlığı suç unsuru buluyorsa kendilerini savunacak yetkilere sahiptirler. Başbakanın hukuka etki etmeye çalışması ile bu tartışmanın seçim öncesi CHP ve Batum'u linç etme etkinliklerine dönüşmesini kınıyorum.''

    Bir gazetecinin, ''Batum'u kente siz davet ettiniz, yaşanan bu olayların ardından davetinizden pişmanlık duydunuz mu'' sorusunu Sarıal, ''Benim özel davetlim olarak geldi. Vesile olduk, dolayısıyla kendi şahsına zarar verecek pozisyon doğmuşsa daha da üzülürüm. Batum, süreci atlatacaktır'' diye yanıtladı.




    ADD'den Batum'a destek Yorumları